Nexus 10 se dočká modernizace?

Nexus 10 se dočká modernizace?
2013-01-22T09:30:28+02:00
• 22. 1. 2013

Již před rokem touto dobou se spekulovalo o nové spolupráci mezi Samsungem a Googlem. Ačkoliv jsme si mysleli, že vznikne další smartphone, tak dnes již víme, že z tohoto spojení vzešel nový desetipalcový tablet Nexus 10. Ten se zapsal do historie tabletů tím, že jako první přinesl procesor s Cortex A15 jádry a nejvyšším rozlišením displeje. Jedná se sice o pozoruhodný kousek, ale tak trochu se opomíná. Především se stal hitem nový Nexus 4 nebo staronový Nexus 7.

Zdá se, že na veletrhu MWC v Barceloně, který začne zanedlouho, se objeví jeho modernizovaná verze. V tuto chvíli disponuje dvoujádrovým procesorem Exynos 5250 s grafikou Mali T604. Právě v tomto ohledu by se mohl vylepšit a pokud hádáte, že by nově obsahoval 8jádrový procesor, tak jste se trefili. Ačkoliv se nejedná o potvrzenou informaci, tak se s touto aktualizací dalo celkem počítat.

Prozatím jsme měli informace, že právě Exynos 5 Octa obsahuje grafiku PowerVR SGX 544MP3 s frekvencí 533 MHz. V druhé generaci Nexusu 10 by se ale nakonec mohla objevit Mali-T678. Zřejmě se bude jednat o verzi pro tablety a smartphony dostanou původně ohlášenou grafiku. Zatím by se to mohlo zdát jako ne příliš podložena informace, ale objevuje se i kódové označení modelu GT-P8200. Současný model je znám také jako GT-P8110. Zřejmě se tak můžeme dočkat lehké modernizace, která posune Nexus 10 je výš ve specifikacích.

Nejednalo by se o první informace podobného charakteru, ale pokud si vzpomenete, tak jen pouhá změna ve značení  nemusí znamenat nový Nexus. Možná se nakonec dočkáme verze, která bude čistě z dílny Samsungu, jen bude mít o něco lepší specifikace a třeba i TouchWiz. Snad se na MWC rozhodne a my se dozvíme, jestli si Samsung pro nás připravil překvapení.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat