NEC Medias W – dva displeje jsou lepší?

NEC Medias W – dva displeje jsou lepší?
2013-01-23T07:14:00+02:00
• 23. 1. 2013

Moc často se nestává, aby se někdo pokoušel oživit koncept smartphonu, který již tolikrát neuspěl. Tentokrát společnost NEC představila pro japonského operátora NTT DoCoMo smartphone Medias W, který disponuje dvěma displeji. Možná se vám vybaví, že se o tento styl pokoušela americká společnost Kyocera, která před nějakou dobou uvedla mobil Echo, jenž měl dva displeje. V normálním stavu se jednalo o hodně tlustý model, ale po rozložení jste dostali menší tablet.

 

Něco podobného najdeme i u Sony, ale zde šlo čistě o rozkládací tablet, který znáte pod názvem Sony Tablet P. Firma NEC to zatím zkouší na japonském trhu a jejich model je osazen dvěma displeji: Každý z nich má úhlopříčku 4,3 palce s rozlišením qHD (540 x 960). Po rozložení získáte plochu s 5,6 palci, takže se jedná o trochu větší smrtphone, aspoň podle dnešních měřítek. V základu je zde systém Android 4.1 Jelly Bean, což by mohlo být bráno jako výhoda oproti stařičkému Echo modelu, který nikdy nedostal aktualizaci aspoň na Android 4.0.

Medias W je poháněn dvoujádrovým procesorem Snapdragon S4 MSM8960 s taktovací frekvenci 1.5 GHz. Na zadní straně je 8.1MPx foťák a k dispozici je baterie s kapacitou 2100 mAh. Tloušťka ve složeném stavu je 12.2 mm. Bohužel bližší specifikace nejsou známy. Zatím se tento model nechystá na zahraniční trhy, ale i tak bude zajímavé sledovat, jestli si podobný koncept najde uplatnění v Japonsku. Nyní se již můžete podívat, jak se  sNEC Medias W pracuje a jak vypadá.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat