LG ve znamení jednoduchosti CES 2013

LG ve znamení jednoduchosti [CES 2013]
2013-01-07T18:32:09+02:00
• 7. 1. 2013

Skončila nám konference známé značky LG. Od začátku bylo jasné, že se celá ponese v duchu chytrých zařízení a pojmem „smart“ se opravdu nešetřilo. Nebyl představen žádný nový produkt, o kterém bychom ještě nevěděli. O to více překvapila zmínka o telefonech Nexus 4 a Optimus G. Společnost jako samotná se snaží vyvíjet směrem k provázání svých produktů, což prezentuje na několika případech.

Smart HOME

Na jedné z prvních ukázek jsme mohli sledovat, jak vypadá vize moderního bydlení v obklopení technologií. Hlavním nástrojem je mobilní telefon, který funguje jako ovládání všech domácích spotřebičů. Velká pozornost byla věnována bezdrátové technologii NFC, která většinu konektivity obstarává. Další prezentovanou funkcí je bezdrátové sdílení mediálního obsahu na chytré televizi, ale to není nic nového. Celkově se LG snaží u všech zařízení o přirozené ovládání.

Smart TV

V televizním segmentu byly novinky o fous zajímavější. O chytré televizní obrazovky je na trhu zájem, proto se není čemu divit, že jim LG věnuje hodně času. Hlavním tahákem je vysoké až 4K rozlišení a technologie OLED. Díky tomu je spotřeba těchto obrazovek o obrovských úhlopříčkách v rozumných mezích, navíc nabízí vysokou kvalitu obrazu. LG nezapomnělo zmínit, že vede v technologii WRGB, kde se přidává bílý subpixel do matice. Výsledkem je vysoký jas a nízká spotřeba, ale stejnou technologii má aplikovanou Sony pod názvem WhiteMagic. Pár vylepšení doznalo i ovládání televize na dálku pomocí rukou, přesněji prstu. Samozřejmostí je pak hraní her na telefonu s možností streamování obrazu na televizi v Ultra HD rozlišení nebo 3D zobrazení. Nejzajímavější byl laserový projektor, který zastane 100 palcovou TV o fullHD rozlišení, ale neznáme konkrétní detaily. Na závěr se dostalo na Google TV, která se má dostat letos na trh ve dvou modelech.

Smartphony

A dostáváme se do posledního segmentu, který byl v podání LG spíše zklamáním. Již v úvodu jsem zmínil, že ničeho nového jsme se nedočkali. Pozornost byla soustředěna na mobilní telefon LG Optimus G. Ten je prvním čtyřjádrovým LTE telefonem s procesorem Snapdragon S4 PRO. LG si pochválilo partnerství se společností Qualcomm, která právě hotová řešení pro LG vyrábí. Došlo i na pár slov ohledně telefonu Nexus 4 a spolupráci s Googlem, z níž toto zařízení vzešlo. Jaký vliv má přátelství s Googlem jsme mohli pozorovat na zařízení LG Optimus 4X, kde je vidět krok v před ohledně softwarové stránky, která nebyla v případě této značky optimální.

Zdroj: live.theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat