Alcatel představil svá želízka v ohni mezi smartphony

Alcatel představil svá želízka v ohni mezi smartphony
2013-01-07T15:19:57+02:00
• 7. 1. 2013

Výrobce telefonů, společnost Alcatel, se zatím, co se týče smartphonů, příliš neprosadila, nicméně CES 2013, jak se zdá, startuje poměrně nadějnou éru tohoto výrobce v na poli smartphonů. Alcatel představil hned několik modelů. Jedná se o One Touch Idol, One Touch Idol Ultra a top modely One Touch Scribe X a Scribe HD. Připravuje se LTE verze řady Scribe HD. Pojďme si tyto telefony trochu představit.

One Touch Idol je „ořezanější“ verze této řady, která nabízí dvoujádrový procesor taktovaný na frekvenci 1,2 GHz, 512 MB RAM, 4,7″ QHD displej s rozlišením 960 x 540 pixelů. Fotky bude pořizovat zadní 8MPx kamera. Telefon bude nabízen ve dvou variantách. Ta první bude pro jednu  SIM s vnitřní pamětí 4 GB a druhá pak pro dvě SIM, s vnitřní pamětí 8 GB. Dodávaný operační systém bude Android 4.1 Jelly Bean. Tento model je tenký 8,15 mm a váží 110 g.

One Touh Idol Ultra drží v současné době titul nejtenčího smartphone na světě se svými 6,55 mm a je nadupanější verzí modelu One Touch Idol. O výkon se stará procesor se dvěma jádry taktovaný na 1,2 GHz, kterému sekunduje RAM o velikosti 1 GB. Vnitřní úložiště má 8 GB a bude rozšířitelné o SD kartu. O zobrazení se stará 4,7″ HD SuperAmoled displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Pro fotografie je určen zadní 8MPx fotoaparát a přední 1,3MPx kamerka. Dodávaným operačním systém bude Android Jelly Bean 4.1. Tento smartphone by se měl prodávat zatím jen v Číně v přepočtu za 499 USD. Dostupnost v ostatních regionech zatím nebyla oznámena.

Mezi high-end modely tohoto výrobce se řadí One Tocuh Scribe X a One Touch Scribe HD.  Méně výkonný One Touch Scribe HD bude disponovat čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,2 GHz, 1 GB RAM a 5″ palcovým HD displejem s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Fotky bude pořizovat 8MPx fotoaparát doplněný o přední kamerku s rozlišením 720 pixelů. Pro ukládání dat je určena paměť o velikosti 8 GB, kterou bude možné rozšířit o SD kartu.  Baterie by měla mít kapacitu 2 500 mAh. Podle informací by tento telefon měl být uveden na trh v Q3 tohoto roku za cenu kolem 400 USD.

Výkonnější varianta řady One Touch Scribe s písmenem „X“ by měla přinést mírně rychlejší procesor s frekvencí 1,4 GHz a FULL HD 5″ displej s rozlišením 1080p a fotoaparát s 12MPx čipem. Ostatní parametry by měly zůstat stejné. One Touch Sribe řadu by pak ještě měla doplnit verze LTE, u které zatím nejsou známy bližší specifikace.

Zdroje: engadget.com, engadget.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat