Lenovo ThinkPad Helix – tablet/notebook s Windows 8

Lenovo ThinkPad Helix – tablet/notebook s Windows 8
2013-01-07T03:23:59+02:00
• 7. 1. 2013

Lenovo již na minulém veletrhu CES představilo notebook Yoga, jehož displej se mohl překlopit úplně na zadní stranu a získali jste tak tablet. Tuto myšlenku posunuli ještě dál a zkombinovali ji s kategorií transformerů. Tentokrát přichází s hybridní zařízením ThinkPad Helix.

Samotný displej se dá kompletně vyjmout ze základny a používat jej jako tablet. To znamená, že dockovací stanice v podobě klávesnice v sobě skrývá jen několik portů a přídavnou baterii. Navíc je zde možnost zasunout tablet obráceně, takže po sklopení se jedná taktéž o tablet, který nabude na tloušťce, ale zároveň si zvětší kapacitu baterie. K dispozici je také stylus, který se skrývá v těle tabletu. Lenovo uvádí, že celý set vydrží v provozu 10 hodin na baterie, přičemž každá z nich dává 5 hodin.

Displej má úhlopříčku 11,6 palce s Full HD rozlišením. O výkon se stará procesor Core i7, který má k dispozici 8 GB RAM. Interní úložiště je 256 GB (SSD). Základní konektivitu doplňuje modul LTE. Na zadní straně najdete 5MPx kameru a na přední straně se nachází 2MPx. Samozřejmostí je systém Windows 8. Váha tabletu je přibližně 816 gramů a celý set váží přibližně 1.7 kg. Do prodeje by se měl dostat již příští měsíc za cenu 1499 dolarů, ale zatím nevíme dostupnost pro ČR. Nyní se již podívejte na video z portálu zive.cz.

Zdroje: engadget.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat