jOBS: Vyjádření Steva Wozniaka

jOBS: Vyjádření Steva Wozniaka
2013-01-26T08:33:46+02:00
• 26. 1. 2013

Dlouho očekávaný film jOBS, který se do kin dostane 19. dubna 2013, již odhalil několik fotografií, na kterých se objevuje Ashton Kutcher v roli Steva Jobse. Včera však světlo světa spatřilo i minutové video zachycující rozhovor mezi Stevem Jobsem a Stevem Wozniakem (Josh Gad) v začátcích Applu.

V tomto záběru se oba hádají o jejich novém operačním systému. Zatímco Steve Jobs si je naprosto jistý, že novinku, se kterou přišli, budou všichni milovat, Steve Wozniak o tom má jisté pochybnosti. Podle jeho slov si nemyslí, že by si někdo chtěl počítač koupit. Na konci videa pronese Steve Jobs větu:

„Jak můžeš vědět, že nechtějí něco, co ještě nikdy neviděli?“

Dnes se ale k tomuto videu vyjádřil přímo Steve Wozniak. Jak sám říká, tato scéna se diametrálně liší od skutečnosti, protože prý tyto revoluční nápady nepocházely z hlavy Steva Jobse, ale ze schůzí Homebrew Computer Clubu, což byl v podstatě spolek nadšenců do elektroniky. Steve Jobs na tuto schůzi údajně přišel s nápadem, že vytvoří levnou základní desku v ceně 20 dolarů, ale budou ji prodávat lidem, kteří si chtějí postavit vlastní počítač, o dalších 20 dolarů dráž.

Ve svém vyjádření také odkazuje na knihu iWoz, ve které sám popisuje, jaké to bylo pracovat se Stevem Jobsem v Applu, a díky které si máme udělat vlastní obraz o fungování této společnosti.

Zdroje: gizmodo.com, static3.businessinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat