Intel expanduje do Afriky se smartphonem Yolo

Intel expanduje do Afriky se smartphonem Yolo
2013-01-25T08:48:55+02:00
• 25. 1. 2013

V Severní Americe probíhá urputný boj na mobilním trhu mezi několika společnostmi. Dalo by se říci, že podobná situace panuje po celém světě, ale zbývá africký trh, který láká k souboji výrobců smartphonů. V tomto ohledu se nyní snaží společnost Intel, která vycítila svou šanci na úspěch.

Do hry vstupuje se svým SoC, který nese kódové označení Lexington. Jedná se o jednojádrový procesor Atom Z2420 s taktem 1.2 GHz. Bude zasazen do levného smartphonu Yolo, který nabídne například displej s úhlopříčkou 3,5 palce. Bohužel nemáme přesnější informace, ale ostatně na tom moc nezáleží. Intel se zde hlavně angažuje s keňským mobilním operátorem Safaricom, který bude zmíněný mobil s Androidem prodávat za 126 dolarů. Bonusem má být 500 MB dat zdarma.

Je těžké vytušit záměry Intelu, jelikož už i na tomto trhu má silného konkurenta v podobě čínské společnosti Huawei, která dokázala nabídnout ještě levnější smartphone. Model se jmenuje IDEOS a nabízí podobné parametry. Jeho cenovka je pouze 80 dolarů, takže se jedná o výrazně nižší cenu, čímž si získá víc zákazníků na chudším kontinentu.

Možná Intel vstoupil na tento trh příliš pozdě a ani zde nevybojuje své prvenství. Jakoby se jeho pokus o úspěch nevydařil ani na jednom trhu. Existuje několik modelů, ale zjevně zákazníci moc nevsázejí na logo Intel, když jej vidí na smartphonu. Uvidíme, jak se bude v následné době dařit tomuto výrobci procesorů a jestli dokáže obstát v těžké konkurenci.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat