HTC se potýká s problémy, zachrání jej rok 2013?

HTC se potýká s problémy, zachrání jej rok 2013?
2013-01-07T12:21:58+02:00
• 7. 1. 2013

Společnost HTC reportovala své zisky za Q4 roku 2012. Ty klesly v porovnání se stejným obdobím v roce 2011 o 90 % , tedy z původních zhruba 10 miliard na 1 miliardu tchajwanských dolarů, v přepočtu asi 34 miliónů amerických dolarů. Společnost rovněž zaznamenala razantní pokles tržeb, které šly dolů o 40 %. Společnost HTC tak zaznamenává nejnižší zisky za posledních osm let.

CEO společnosti Peter Chou dává jistou naději, že by letošní rok, kdy společnost plánuje uvést řadu nových modelů, mezi kterými by se měly objevit i nějaké modely z vyšší třídy, mohl zase celou situaci uklidnit. Otázkou ale je, jak se bude společnosti dařit konkurovat výrobcům jako Samsung nebo Apple, kteří momentálně bezpečně ovládají světové trhy. Doba, kdy HTC dominovalo mezi telefony s Androidem, je dávno pryč a nyní se musí snažit udržet velice rychlý krok konkurence.

Společnost se jisté ztráty snaží posilovat uzavíráním užších partnerství s mobilními operátory, dále se zaměřuje na užší spolupráci se společností Microsoft, nicméně zatím se stále nesetkává s očekávanými výsledky. I přes to všechno se ale nenachází v situaci, se kterou se například musí potýkat Nokia či LG. To, zdali se společnosti  HTC podaří zařadit zpět mezi špičku, není jisté. Letošní rok bude pro tuto značku určitě klíčový a ukáže, jestli se bude propadat do stále větší ztráty, nebo se vrátí zpět na výsluní.

Zdroj: ces.cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat