Google zřejmě buduje utajenou mobilní síť

Google zřejmě buduje utajenou mobilní síť
2013-01-24T13:35:05+02:00
• 24. 1. 2013

Již nějakou dobu kolují na internetu zvěsti o tom, že by se z Googlu mohl stát mobilní operátor. Samozřejmě se většinou ukazují jen střípky a nikdy nebyl nějaký větší důkaz. Naposledy měl gigant jednat se společností Dish Network Corp, která je poskytovatelem satelitní televize. Nyní zde máme informace, které nepřímo pocházejí z amerického úřadu FCC (Federal Communications Commission).

Do oficiálních zpráv nelze nahlédnou, jelikož jsou klasifikovány jako tajné. I tak se podařilo získat několik informací, které nasvědčují tomu, že by Google mohl spustit utajené testování mobilní sítě. Zkouška by mohla probíhat přímo v kampusu Mountain View. Není jednoznačně řečeno, že se bude jednat o LTE síť, ale nasvědčují tomu frekvence, v kterých by měl test probíhat. Konkrétně se jedná o dvě pásma v 2.5 GHz. Dále se podařilo zjistit, že součástí žádosti na zprovoznění pilotní sítě je 50 základových stanic a 200 mobilních zařízení. Nebylo jednoznačně řečeno, že by se mělo jednat o smartphony. Někteří naznačují, že by taková síť mohla sloužit i pro testování autonomních aut.

Dalším vodítkem k této mobilní sítě je informace, která naznačuje, že společnost Dish Network Corp se snaží o vybudování vlastní mobilní sítě. Prozatím vše musíme řadit do kategorie zvěstí, jelikož ani jedna společnost nevydala oficiální vyjádření. Samozřejmě se může také jednat o krátkodobý test, který by mohl sloužit ke specifičtějším účelům.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat