CES 2013: Corning představí nový Gorilla Glass 3

CES 2013: Corning představí nový Gorilla Glass 3
2013-01-04T12:30:37+02:00
• 4. 1. 2013

Společnost Corning chce na blížícím se veletrhu CES 2013 představit novou generaci skla Gorilla Glass, které se bude implementovat do displejů budoucích smartphonů. Aktuálně se můžeme setkávat s displeji Gorilla Glass první generace a Gorilla Glass 2. Podívejte se na video, kde můžete vidět zatěžkávací testy bežných skel a skel Gorilla Glass 2.

Tým vědců ze společnosti Corning dokázal díky studii atomové struktury skla a možností jeho lepení vyvinout odolný typ skla, který právě představuje Gorilla Glass. Dle testů je potřeba u Gorilla Glass 3 vyvinout až třikrát větší sílu, například ostrým hrotem, než u předchozí generace.

Nová generace Gorilla Glass 3 by měla posunout odolnost displejů zase o něco dál a měla by je učinit výrazně odolnějšími proti poškrábání a násilnému mechanickému poškození. Dle výsledků různých testů přináší Gorilla Glass 3 kromě již zmíněné až trojnásobné odolnosti proti tlaku také až o 40 % vyšší odolnost proti povrchovému poškrábání způsobenému běžným používáním a o 50 % vyšší odolnost v případě, že bude již displej jakkoliv poškozen.

Společnost Corning se v listopadu loňského roku mohla pochlubit prodejem více než 1 miliardy zařízení s Gorilla Glass na více než 975 modelech, mezi které patřily smartphony, tablety, notebooky a  televizory. Na telefony s Gorilla Glass 3 si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Dá se očekávat, že první kusy se objeví pár měsíců po uvedení na CES2013.

Zdroje: slashgear.com, ces.cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat