Beats tento rok spustí službu na streamování hudby

Beats tento rok spustí službu na streamování hudby
2013-01-11T13:30:58+02:00
• 11. 1. 2013

Americká společnost Beats Electronics, založená černošským raperem Dr. Dre, produkující audio techniku a příslušenství plánuje tento rok spustit streamovací hudební službu nazvanou „Daisy“. Tuto značku budou znát především majitelé smartphonů HTC, pro které Beats dodává audio softwarové řešení a také designová sluchátka. Oznámení o plánovaném spuštění služby předcházelo odkoupení internetového rádia MOG za 14 miliónů dolarů, které proběhlo v loňském roce. Společnost Beats termín spuštění služby zatím neoznámila, ale počítá se, že by to mohlo být v průběhu tohoto roku.

Daisy by měla konkurovat již zavedeným službám, jako jsou Spotify, Pandora nebo Xbox Music. Na tomto projektu se bude podílet i člen hudební skupiny Nine Inch Nails – frontman Trent Reznor, který měl by působit jako hlavní kreativec tohoto projektu. Projekt Daisy počítá s modelem doporučování hudby na základě vkusu posluchačů. Jedná se o matematický algoritmus, který však tvůrci chtějí doplnit o prvek větší důvěryhodnosti, kterým by mělo být doporučování hudby na základě hudebních znalců a odborníků. Cílem tvůrců je nabídnout vylepšenou službu na streamování hudby, než kterou poskytuje současná konkurence.

CEO společnosti Beats, Ian Rogers, na otázku, zdali bude služba dostupná jen pro americký kontinent, nebo se rozšíří i na globální úroveň, odpověděl, že i přes obrovské licenční překážky se budou snažit službu rozšířit v maximálně možné míře v co nejkratším čase po oficiálním uvedení. Software, který službu zpřístupní pro mobilní zařízení, by měl být dostupný pro platformy iOS, Android a Windows Phone. Zdali bude podporována i platforma BlackBerry zatím není jasné.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat