ABI Research: V roce 2013 se prodá 145 milionů tabletů

ABI Research: V roce 2013 se prodá 145 milionů tabletů
2013-01-29T08:45:06+02:00
• 29. 1. 2013

Analytická společnost ABI Research zabývající se celosvětovými technologickými trhy vypustila do světa první čísla, podle kterých se během tohoto roku prodá úctyhodných 145 milionů tabletů. Na trhu bude letos k vidění celá řada nových výrobců, jejichž zařízení budou chtít překvapit nejen výkonem, ale také přijatelnou cenovou politikou.

Ačkoliv byl tablet Surface RT od Microsoftu víceméně zklamáním, tak ABI Research zároveň druhým dechem dodává, že verzi Pro, poháněné procesorem od Intelu a operačním systémem Windows 8, se společně s iPadem mini od Applu bude v letošním roce dařit. Podle jejich předpokladů zamíří 19 % tabletů do podnikatelské sféry, jelikož některá zařízení budou přímo určená pro kancelářské využití.

ABI Research také říká, že speciální čtečky eBooků jsou, s rostoucí popularitou a oblibou levných tabletů, vystrnaděny z trhu a pohybují se na pokraji své existence. Své dominantní postavení si stále elektronické knihy drží v USA, ale podle ABI, bude počet čtenářů nadále upadat, pokud budou stále častěji přecházet na digitální verze.

„Míra inovace se zpomaluje díky výrobcům tabletů rozšiřujícím svá produktová portfolia, aby vyhovovala potřebám trhu. Pozdní představení iPadu mini od Applu, různá zařízení založená na architektuře Intel a novém operačním systému Windows 8 začnou ukazovat své pokroky teprve v letošním roce,“ řekl Jeff Orr, senior practice director ABI Research.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat