YotaPhone: ruský hybrid se dvěma displeji

YotaPhone: ruský hybrid se dvěma displeji
2012-12-13T08:40:09+02:00
• 13. 12. 2012
1

Když jsem se dozvěděl o tomto tak trochu futuristickém mobilním hybridu, mírně jsem kroutil hlavou. Ruský výrobce modemů a routerů Yota přišel se zajímavým konceptem telefonu, který by měl být vybaven dvěma displeji. Na přední straně by se mělo jednat o klasický LCD displej a na zadní straně by měl být E-Ink displej, který můžeme znát ze čteček elektronických knih. Filosofií tohoto telefonu je ulehčit život náruživým čtenářům, kteří si nechtějí kupovat další přístroj v podobě čtečky knih a mohli by si číst dlouhé texty či elektronické knihy pohodlně přímo na svém telefonu. Opravdu ale pohodlně? Slovo pohodlně si myslím není tak úplně na místě. Telefon by totiž měl disponovat velikostí 4,3″ pro oba dva displeje, a to zrovna není rozměr vhodný pro pohodlné čtení knih. Ideálně bych si představoval uhlopříčku 5-6″. Nicméně každému vyhovuje něco jiného.

Pojďme se nyní trochu podívat na specifikace tohoto dvoudisplejového telefonu. Zařízení by mělo být poháněno dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon s frekvencí 1,5 GHz a operační pamětí RAM o velikosti 2 GB. Jak už bylo řečeno, o zobrazení by se měly starat přední 4,3″ LCD HD displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů a zadní E-Ink  displej s úhlopříčkou rovněž 4,3″. Vnitřní uživatelská paměť by měla být o velikosti 32 nebo 64 GB a bude dále rozšířitelná o kartu microSD.

Telefon bude osazen zadním fotoaparátem s rozlišením 12 MPx a přední kamerkou s HD rozlišením. O konektivitu se postará Bluetooth, NFC a Wi-Fi (GPS není uvedena, ale dá se očekávat, že bude přítomna) a telefon by měl umět pracovat jak v pásmu HSPA, tak v LTE. Energii bude dodávat baterie o kapacitě 2 100 mAh. Hmotnost pak můžeme očekávat o hodnotě 140 gramů.

Společnost Yota plánuje uvedení telefonu ve 4. čtvrtletí příštího roku, takže je zcela možné, že se technické specifikace mohou ještě změnit už jen proto, že proti konkurenci kromě E-Ink displeje tento telefon nenabízí nic převratného. Každopádně se tento telefon jeví jako zajímavý nápad, který zatím z pohledu dvoudisplejového zařízení nemá konkurenci. Otázkou je, zdali má vůbec šanci na to, aby se na trhu ujal. Necháme se překvapit. A co vy? Jak se vám tento model jeví? Pořídili byste si ho? Nebo raději preferujete telefon a čtečku odděleně?

Zdroj: theandroidsoul.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Jiří Doubravský

13. 12. 2012, 9:33

dkyž máte ta zařízení odděleně, vybije se vám kniha, tak si holt přečtete zbytek jindy, ale vybije se vám telefonokniha ? tak si ani nezavoláte, nenajdete nejbližší spoj, nepošlete smsku … :-) dokud jsou v těch zařízeních tak slabé baterie vyplatí se mít dvě, pokud se ale někdy podaří problém slabých baterií nějak radikálně vyřešit, bude určitě velmi zajímavé, mít vše v jednom.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat