Samsung získal patent na „skládací“ displej

Samsung získal patent na „skládací“ displej
2012-12-15T16:54:10+02:00
• 15. 12. 2012

Již nějakou dobu vás informujeme o nových flexibilních displejích, které by se mohly objevit v nějaké podobě u smartphonů v příštím roce. Ačkoliv se jedná o zásadní pokrok v tomto odvětví, tak rozhodně v Korei nespí na vavřínech. Již v roce 2006 Samsung podal ve své domovině žádost o patent, který řeší skládání nebo rozkládání displejů.

V tomto případě nejde o ohebnost jako takovou. Technologie flexibilních displejů nebude umožňovat ještě nějakou dobu možnost kroucení displejů, byť tomu název nabádá. Problémy tu jsou s únavou materiálu, který by nemusel vydržet třeba rok ohýbání. Pro zařízení, které bude mít schopnost se rozložit do podoby s větším displejem, je nutné vyřešit problém viditelných okrajů v místě spojení displejů. Příkladem může být mobil Kyocera Echo, kde jde vidět právě tlustá hranice mezi obrazovkami.

Právě tímto se Samsung zabýval řadu let, aby mohl přinést tento koncept k reálnějšímu využití. Došel na způsob, jak v displeje v místě spojení vytvořit menší pixely než ve zbytku plochy celé obrazovky. Při využití ohebných displejů, může navíc docílit lepšího tvaru a případně ztenčit rámeček kolem obvodu. Menší pixely tak napomohou téměř k eliminaci viditelného spoje, díky čemuž se třeba dočkáme smartphonu s možností rozložení bez rušivých nedostatků.

 

V tuto chvíli mu byl po 6 letech schválen patent v USA, a tak se může pustit do příprav na výrobu bez vidiny nějakých sporů. Nemusíte se bát, že již příští rok bude něco podobného k vidění na nějakém smartphonu. Osobně to spíš chápu jako doplněk k flexibilním displejům. Možná se nakonec tato technologie uplatní i u monitorů.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat