Galaxy 2, 3, Note 2 – ROM Resurrection Remix s Jelly Bean 4.1.2

Galaxy 2, 3, Note 2 – ROM Resurrection Remix s Jelly Bean 4.1.2
2012-12-10T11:37:57+02:00
• 10. 12. 2012
5

Pokud rádi experimentujete a také rádi testujete různé neoficiální ROM a navíc jste majiteli telefonů Galaxy S II, Galaxy S III, nebo Galaxy Note, mám pro vás tip na jednu opravdu povedenou.  Jedná se o Resurrection Remix ROM, která ve své aktuální verzi přináší čistý Android Jelly Bean 4.1.2. Tato ROM je založena na prostředí AOKP, CM9/10 a přináší skvělou kombinaci výkonu, možnosti přizpůsobení a požitku z čistého Androidu bez zbytečných nadstaveb a nepotřebných aplikací. Osobně tuto ROM používám již nějaký čas na svém Galaxy S II a nemohu si ji vynachválit. Rozhodl jsem se proto podělit se s vámi a ukázat, jak tento povedený kousek jednoduše nainstalovat do svého telefonu. Uvedený postup tedy bude vycházet z instalace na Galaxy S II, nicméně pro ostatní modely bude velice podobný.

Než si začneme popisovat postup instalace, musíme si připravit vše potřebné. Pokud budete přecházet z originální stock rom od výrobce, je potřeba na telefonu nejprve provést root, abyste získali možnosti upraveného kernelu. Pokud na svém telefonu root máte, stáhněte si instalační balík. Tento balík si uložte někam na SD kartu. Další instalační zdroje naleznete na stránkách Resurrection Remix v sekci – Downloads. Nyní telefon restartujte do recovery módu, proveďte wipe data/factory reset a wipe cache. Nainstalujte novou ROM, kterou vyberete z adresáře SD karty. Instalace Resurrection Remix ROM je velice intuitivní, jelikož se instaluje v prostředí AROMA instalátoru, které je dotykové a s přehledným GUI. Toto prostředí vás provede v několika krocích instalací, která zabere je malou chvíli. Následně je telefon restartován a dostáváte se k samotnému nastavení zařízení.

Tato ROM, jak jsem již naznačil, se oproti jiným vyznačuje vynikající rychlostí, odezvami a dobrou stabilitou. Resurrection Remix čerpá z osvědčených zdrojů Cyanogenmodu 9 a 10, je založena na systémovém prostředí AOKP  a nabízí několik launcherů, mezi které patří i můj oblíbený Apex. Součástí této ROM je také několik verzí kernelů podporujících možnost dual-boot, díky kterému můžete na telefonu provozovat dvě odlišné verze systému. Mezi problémy, které jsem zaznamenal, se vyskytují potíže s občasným pádem aplikací. Také jsem si všiml jedné anomálie, kdy nebylo možné nastavit zvuk pro jednotlivé systémové funkce a bylo nutné tento nedostatek řešit přidáním možnosti nastavení přímo do posuvníku, kterým se nastavuje hlasitost.

Kromě mnoha možností nastavení a přizpůsobení systému také nabízí ladění výkonu, kdy můžete navyšovat frekvenci procesoru, upravovat voltáž a mnoho dalších parametrů. Tyto funkce nedoporučují používat tehdy, když opravdu nevíte co děláte, protože tak můžete poškodit systém či telefon. Je potřeba počítat s tím, že se jedná o custom ROM, tedy produkt, který nemusí být vždy stoprocentní. Osobně tuto ROM používám již několik měsíců a v její poslední verzi je systém velice stabilní a odladěný, takže problémy s občasným tuhnutím či nefunkčností jsou ve výrazně menší míře, než jak tomu bylo například po upgrade na oficiální verzi Ice Cream Sandvich s nadstavbou TouchWiz od výrobce Samsung.  Pokud si tuto ROM budete chtít vyzkoušet, nebo ji již používáte a máte s ní své zkušenosti, podělte se o své poznatky.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Zdravím mam dotaz po instalaci teto Rom nemohu aplikace instalovat na SD kartu. Je to chyba nebo je to tak normální. Jakub

Martin Hajný

10. 12. 2012, 19:35

Všiml jsem si na své SII jen anomálie při nastavení zvuku. Tedy když máte telefon v tichém režimu a pak tlačítky pro volbu hlasitosti nakliknete hlasitost na min úroveň, tak je upozorňování dost nahlas. Stačí překliknout na další stupeň a pak se vrátit a je to ok. Jinak mi ta romka hodně baví.

ještě bych tam napsal jak tam flashnout CWM a nebo aspoň že je to potřeba, protože když si to čte nějaký nováček, tak nebude vědět co dělat až tam bude mít jen aply update a ne choos ZIP from SD card, sám jsem se s tím dost potýkal když jsem s tím začínal…

Jak je psáno v článku, předpokládá se, že uživatel má již v telefonu root, soubory s rootem obvykle již CWM obsahují, resp. obsahují kernel, který možnosti instalace ZIP s ROM v sobě mají zahrnuty.

ne ale vždy, např. když si to rootnu přes super oné click

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat