Oppo Find 5 – oficiální specifikace a cenovka

Oppo Find 5 – oficiální specifikace a cenovka
2012-12-06T09:00:37+02:00
• 6. 12. 2012

V poslední době o sobě dávají znát čínské společnosti, které se tak často neobjevují v našich končinách. Jednou takovou je společnost Oppo, která nám už nějakou dobu dělá chutě na jeden z nejvybavenějších smartphonů světa. Sice asi opět ohrneme nos nad příliš velkým výkonem, ale i tak je vidět, že se s podobnými společnostmi musí počítat.

Prozatím jsme měli jen kusé informace kolem novinky Oppo Find 5, ale nyní jsou k dispozici oficiální specifikace, které mluví jednoznačně. Zřejmě se objevil král smartphonů, aspoň po stránce technických údajů. Můžete se těšit na pětipalcový displej s FullHD rozlišením a s hustotou pixelů dosahující na 441 ppi. Výkon bude dodávat čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro od Qualcommu s taktem 1,5 GHz a pamětí RAM o velikosti 2 GB.

V základu získáte 16 GB interní paměti bez možnosti rozšíření o microSD karty. V oblasti konektivity neschází téměř nic a najdete zde 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz and 5GHz), Wi-Fi Direct, Bluetooth a NFC. Tentokrát zde nehledejte LTE konektivitu, jelikož je plně vybaven pouze na 3G, a to pomocí UMTS, HSDPA, HSUPA, HSPA+ a HSPA+42 (850, 1700, 1900, 2100MHz).

Všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 2 500 mAh, což není příliš velká hodnota a jedná se spíše o průměr. Naštěstí systém je již Android 4.1 Jelly Bean. Zajímavá je také cenovka, která byla stanovena na 499 dolarů pro americký trh a není svázaná se smlouvou. Například HTC Droid DNA (J Butterfly) stojí 600 dolarů. Zřejmě je na čase se obávat společností, jako je například Oppo.

Zdroj: oppousa.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat