HTC Butterfly oficiálně: Droid DNA pro zbytek světa

HTC Butterfly oficiálně: Droid DNA pro zbytek světa
2012-12-09T09:44:23+02:00
• 9. 12. 2012
3

HTC Droid DNA je telefon určený výhradně pro amerického operátora Verizon. Droid DNA ohromil svět svým pětipalcovým FullHD displejem i výkonnou hardwarovou výbavou. HTC však DNA “nepustilo” do světa a rozhořely se tak spekulace o tom, zdali se chystá podobný model i pro Evropu a další kontinenty. Nejdříve se dočkalo Japonsko, kterému HTC připravilo speciální model s příznačným názvem HTC Butterfly J a nyní tu máme i oficiální mezinárodní verzi, která se na konci svého názvu zbavila písmene J.

1 slide-1 slide-5

HTC Butterfly nabídne prakticky stejnou výbavu jako původní Droid DNA. Největším lákadlem tedy bude displej s uhlopříčkou 5 palců a rozlišením 1920 x 1080 pixelů, který je vyroben technologií Super LCD 3. Zahanbit se telefon nenechá ani pod kapotou. Základem je čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro od společnosti Qualcomm (jádra Krait, 28nm technologie), který doplňuje grafika Adreno 320 a 2 GB RAM. Vnitřní paměť dosahuje kapacity 16 GB, ale to je zároveň informace, u které najdeme oproti americké verzi malou poznámku. Většinu z vás určitě potěší, že mezinárodní verze se dočkala podpory pro paměťových karet.

dimension

Pokud se zmíníme i o dalších parametrech, fotoaparát nabídne rozlišení 8 MPx, přední kamera potom 2,1 MPx. Telefon samozřejmě podporuje bezdrátové technologie jako je NFC, Bluetooth 4.0 nebo navigační systémy GPS a GLONASS. Android ve verzi 4.1 Jelly Bean asi nikoho nepřekvapí. Nechybí technologie Beats audio a nadstavba HTC Sense. Baterie má kapacitu 2 020 mAh a rozměry činí 143 x 70.5 x 9.08 mm, váha potom 140 gramů.

f3-1

Zatím nemáme další informace o dostupnosti nebo ceně tohoto modelu, ale zřejmě se stane vlajkovou lodí HTC pro příští rok a bude bojovat s modely, jako je například Samsung Galaxy Note II.

Zdroj: htc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Pavel Kříž

9. 12. 2012, 11:49

hm, ta baterka nevim nevim

Já bych ho nesrovnával s note, je to jen o kousíček větší, než one x.

Ano, Note II má 5,5″ (Note I měl 5,3″), ale vycházím z toho, že hranice 5 palců u telefonu je něco, k čemu se už někteří uživatelé neodváží a navíc se tak jedná o největší smartphone od HTC….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat