Google ukončí některé služby

Google ukončí některé služby
2012-12-16T13:39:31+02:00
• 16. 12. 2012
2

Google poměrně často představuje nové služby a jen čeká, jak se ujmou. Někdy zůstanou jen v laboratořích a jindy si žijí vlastním životem. Nedávno představil několik novinek pro sociální síť Google Plus, které byly většinou kladně uvítány. Nyní tu ale máme jinou situaci a Google bude dělat novoroční očistu.

Opět nalezl funkce a služby, které od ledna již nebudou dostupné. Některé budete moci najít v nějakém funkčním stavu ještě rok, ale rozhodně byl nad nimi vyřknut ortel. V této očistě se zřejmě zaměřil na to, aby lidi více využívali nativní aplikace a mobilní telefony.

V první řadě bude ukončen „appointment slots“ v Google kalendáři, díky nimž jste mohli určit, kdy si s vámi může někdo dohodnout schůzku. Změna se dotkne také laboratoře, odkud zmizí Smart Rescheduler (chytré připomínání) a Add Gadget by URL.

Pár funkcí nám tedy zmizí, ale zde to nekončí. Pomalu začíná ukončovat služby spojené s SMS zprávami. První je kontrola kalendáře nebo vytvoření události skrze textovou zprávu. Zde je jednoduchý důvod a celkem pochopitelný. Nechce podporovat platformy, které nemají aplikaci kalendář nebo nejdou lépe svázat s touto službou.

Bohužel i Google Sync se dočká ukončení na konci ledna. Zde dokonce sám Google navrhuje, aby byly použity nástroje jako  CardDAV,  IMAP nebo CalDAV. Zde se nemusí bát uživatelé Google Apps for Business, Government a Education, jelikož těm možnost využívat tuto službu zůstane.

Majitelé mobilů se systémem Symbian budou zklamáni, jelikož i jich se dotkne ukončování služeb. Konkrétně se to týká Google Calendar SyncGoogle Sync for Nokia S60 a SyncML. Bohužel se změny dotknou i vývojářů v Google Code, kde skončí Issue Tracker API, ale až 14. června 2013.

Zdroj: googleblog.blogspot.ca

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Malý

17. 12. 2012, 9:17

Takže se vlastně nic neděje…

preco google sync? konecne som ho pochopil a uz mi nemiznu kontakty

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat