Nabídne Dropbox vlastní službu pro streamování hudby?

Nabídne Dropbox vlastní službu pro streamování hudby?
2012-12-14T11:05:37+02:00
• 14. 12. 2012

Ještě nedávno byl Dropbox malou službou. Samozřejmě to myslím s nadsázkou a dnes se jedná o jednu z největších cloudových služeb vůbec. Pomalu získává nové funkce, bez kterých by si mnoho uživatelů mohlo jen těžko představit svůj mobilní život.

Dropbox se snaží neustále zlepšovat a to jde vidět na menších vylepšeních. Zatím nepředstavil nic tak zásadního, co by mohlo ohrozit konkurenční služby. Nyní se zdá, že si vedení společnosti vyhlídlo nový cíl v podobě streamování hudebního obsahu. Zřejmě by tuto funkcionalitu uvítalo větší množství uživatelů. Nedávno se objevila informace, že Dropbox koupil AudioGalaxy, což je služba právě pro poslech hudby.

V tuto chvíli se objevují již první kroky v podobě uzavření AudioGalaxy (AG) pro nové uživatele. Během následujícího roku bude kompletně zrušena a pohlcena novým majitelem. Zřejmě dojde i ke stažení aplikace AG z Play Storu, což by mohlo znamenat, že se budou využívat získané zkušenosti a možnosti, které budou zahrnuty do stávajícího Dropboxu.

Ačkoliv tu není oficiální prohlášení, že dojde k integraci novinek přímo do běžného řešení, tak se zřejmě budeme moci těšit na streamování hudby přímo z cloudového prostoru. Bohužel se musím zeptat, jestli tato novinka nepřijde až příliš pozdě. Sám Google a jeho služba Music umožňuje v tuto chvíli „legalizaci“ vlastní sbírky písniček a možnost je poslouchat na jakémkoliv zařízení. Sice Google Music není oficiálně v ČR, tak si mnozí uživatelé našli svou cestu. Takže nezbývá doufat, že Dropbox přijde s unikátním řešením, které zaujme.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat