ComScore: Android přebírá žezlo na Britských ostrovech

ComScore: Android přebírá žezlo na Britských ostrovech
2012-12-20T10:30:46+02:00
• 20. 12. 2012

Společnost ComScore nedávno vypustila do světa zprávu zabývající se používáním chytrých telefonů v Evropě. Zjištění vyplývající ze zprávy je až překvapivé, jelikož právě Španělsku připisuje 63,2 % uživatelů s chytrými zařízeními. Stát uprostřed recese tak má největší nárůst chytrých telefonů v Evropě a navíc samotný trh také zažívá nejsilnější růst, a to 14,8 % v porovnání s loňským rokem.

Kalifornská společnost Apple nadále zůstává předním výrobcem ve Velké Británii s 28% podílem na trhu anebo 8,6 miliony uživately. Dotahuje se na něj Samsung s 24 %, dále následuje RIM s 15,2 % a HTC s 15 %.

Také společnost Sony se dostává na správnou vlnu ve Velké Británii, jelikož jejich model s námětem Jamese Bonda z rodiny Xperia nabírá na prestiži, a to se zřejmě částečně projevilo i v číslech prodeje, který za třetí čtvrtletí byl půl milionu prodaných zařízení. Sony bude muset více přidat v prodejnosti, pokud někdy bude chtít atakovat Samsung na první příčce s 3,2 miliony prodanými kusy zařízení, což je zhruba šestinásobek potřebný k dohnání v tomto čtvrtletí.

Z pohledu mobilních platforem jablečný iOS zabírá 28% podíl na trhu, za to Android od Googlu získává úctyhodných 46,6 % a představuje nejvýznamnější nárůst v průběhu roku, kde oproti loňskému si letos polepšil o 12,4 %.

Ze všeobecného hlediska, počet uživatelů s chytrými zařízeními v Evropě stouplo o 35 %, v říjnu loňského roku bylo aktivních 97,7 milionu zařízení, letos to bylo již 131,5 milionu. Jak jsme již řekli, tak Španělsko má největší nárůst uživatelů 63,2 %, následuje Velká Británie s 62,3 % a Francie s 51,4 %.

Další údaje společně s celou zprávou naleznete na stránkách společnosti ComScore.

Zdroje: intomobile.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat