Bezdrátové dobíjení smartphonu v autě jako součást výbavy

Bezdrátové dobíjení smartphonu v autě jako součást výbavy
2012-12-21T09:30:48+02:00
• 21. 12. 2012

Bezdrátové dobíjení není žádná novinka a pamětníci si jej budou zajisté vybavovat již z dob Palmu. Tak nějak se tato technologie dobíjení toulala kolem mobilů a ačkoliv dnes se rozšiřuje, tak se stále nejedná o zcela běžnou záležitost. Mohu jmenovat třeba Nexus 4, Lumia 920 nebo SGS 3, ale ani u jednoho modelu si jen tak nemůžete dopřát pohodlného dobíjení. Samotné stanice jsou nedostatkovým zbožím.

Nyní se ukazuje, že bezdrátová technologie nemusí být záležitost nějaké základny pro stůl. Dnes již víme, že si Intel pohrává myšlenkou, kdy zabuduje možnost bezdrátového dobíjení do notebooku. Nyní ale přichází společnost Toyota, která chystá něco praktičtějšího. Do svých aut umožní zabudování bezdrátového dobíjení mobilů. Nádherná aplikace dobrého nápadu. Sednete do auta, hodíte mobil do přihrádky a ihned se spojí s autem skrze bluetooth a navíc se začne dobíjet.

Zní to opravdu skvěle a až moc dokonale. Nebude se bohužel jednat o běžnou součást základní nabídky výbavy aut. Tato novinka bude v podobě doplňkového příslušenství, které vás přijde asi na 1 750 dolarů. Navíc jej najdete jen u modelů Avalon Limited a Hybrid Limited. Dalo by se říct, že se jedná o žhavou novinku pro rok 2013, ale už nyní se můžeme tak trochu těšit.

Každá novinka je na začátku své existence drahá, ale dá se předpokládat, že se bezdrátové dobíjení stane standardní součástí výbavy každého auta. Třeba v horizontu dvou let, ale i tak se novinka blíží. Co na to říkáte? Chcete tento způsob nabíjení mobilu do auta?

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat