AppShopper odstraněn z App Storu – hledači slev nejsou vítáni

AppShopper odstraněn z App Storu – hledači slev nejsou vítáni
2012-12-20T09:00:00+02:00
• 20. 12. 2012
3

Nedávno jsem vás informoval o tom, že Apple vymazal z App Storu aplikace typu Emoji, které zpřístupňovaly „smajlíky“ a podobné záležitosti. Nyní tu máme další zásah, ale daleko většího kalibru.

Oblíbená aplikace AppShopper zmizela během noci přímo z obchodu. Jedná se asi o nejpopulárnější službu, která nabízela svým uživatelům seznam zlevněných aplikací na App Storu. Mnozí ji hojně využívali, ale asi to nic neznamená. Byť se zdálo, že neporušuje žádná pravidla, Apple se rozhodl k jejímu odstranění na základě porušení bodu 2.25, který zní:

Apps that display Apps other than your own for purchase or promotion in a manner similar to or confusing with the App Store will be rejected

Jednoduše řečeno, v App Storu se nesmí nacházet aplikace, která nějakým způsobem nabízí aplikace jiných stran. Může nabízet pouze autorův obsah. Tímto jednoznačně porušuje nejznámější aplikace pravidla, a proto byla odstraněna. Zajímavé je, že tento bod přibyl v září tohoto roku. Podobných služeb existuje větší množství a zřejmě dojde i na ně. Sám tvůrce AppShopper se vyjádřil k celé události následovně.

“I think it’s pretty clear that Apple wants to caution companies away from building these sorts of Apps. App discovery is a really interesting space with tons of room for innovation, but perhaps it’s a space that Apple itself wishes to solely focus on.”

Myslím, že je docela jasné, že Apple chce společnosti varovat před tvorbou těchto aplikací. Objevování aplikací je skutečně zajímavá oblast se spoustou prostoru k inovacím, ale pravděpodobně je to také oblast, na kterou se chce zaměřovat Apple samotný.

Rozhodně nebudou potěšeni milovníci této slevové aplikace. Navíc tak jablečná společnost dává jasně najevo, že nikdo jiný něco podobného nebude nabízet prostřednictvím aplikace pro iOS. Naštěstí mohou zasáhnout jen do prostředí samotného App Storu, takže pokud nadále chcete brouzdat ve zlevněném obsahu, navštivte web appshopper.com.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Fireball

3. 2. 2013, 3:48

1) Pokud mate aplikaci zalohovanou v iTunes, jeji neexistence v AppStore nevadi2) Pokud nainstalujete vShare, je stale k dispozici a funguje

Martin Krejza

20. 12. 2012, 9:24

Takze nam zbyvaji alternativy appsfire a AppZapp Pro nez je apple take smaze…

Přemysl Vaculík

VIP 20. 12. 2012, 16:48

Otázka je, kdy je zruší.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat