Soutěž GUGCamp na DevFestu

Soutěž GUGCamp na DevFestu
2012-11-12T11:04:19+02:00
• 12. 11. 2012
1

V rámci akce DevFest pořádané českým GUGem probíhala také soutěž aplikací zvaná GUGCamp. V ní měli autoři aplikací možnost představit své projekty, přitáhnout k nim pozornost a získat zpětnou vazbu.

Přihlášeno bylo celkem 5 aplikací. Každý řečník měl k dispozici možnosti připojit notebook/tablet/smartphone k projektoru a využít vizualizér. Časový limit na prezentaci byl 7 minut. Pokud prezentující skončil dříve, přišly na řadu dotazy diváků a poroty.

Odborná porota byla tvořena dvěma muži a jednou ženou. Pánové zkoumali především odbornou stránku věci a dáma se odborně podívala na kvalitu prezentace. Řečníci měli tedy za úkol přesvědčit Jeanne Trojan, Marka Seberu a Jiřího Knesla.

Qoolture

Prezentující: Mikuláš Sychra

Technologie: Maps API

Aplikace Qool (Qoolture) zprostředkuje rozsáhlý kulturní přehled v moderním pojetí. Je silně zaměřena na práci s polohou uživatele a nabízí tedy v první řadě informace z blízkého okolí. Databáze událostí a míst je originální (není převzatá) a je velmi rozsáhlá (1 500+ míst / 10 000+ nových akcí každý měsíc), nabízí navigaci v několika světových jazycích a je primárně optimalizována pro mobilní zařízení (=pomalejší internet). Aplikace je dostupná přes webové rozhraní pro většinu platforem a ke stažení jako zvláštní verze pro iOS, brzy též pro Android.

Další informace: Web

Hlasová biometrie pro Android

Prezentující: Petr Schwarz

Technologie: Android

Software slouží k identifikaci nebo verifikaci osoby na základě hlasu. Z nahrávky řeči se vytvoří hlasový otisk, který je pro každou osobu unikátní. Hlasové otisky lze mezi sebou porovnávat. Funkce je dostupná pro další vývojáře pomocí jednoduchého aplikačního rozhraní.

Další informace: Web

StreetAlert

Prezentující: Ondřej Veselý

Technologie: Android, Geolocation API, Gmail

Aplikace, která vám může zachránit život. Hyperlokální zpravodajství život ohrožujících událostí. Webová služba v Pythonu, která agreguje informace o nebezpečných stavech (živelné pohromy, zásahy policie), určuje jejich polohu a varuje uživatele v bezprostřední blízkosti. Pilotně spouštíme pro Jihomoravský kraj.

Další informace: Web

logo-app StreetAlert Thran Zdarma ANDROID

DroidDia – diagramy s Androidem Prezentující

Prezentující: Ondřej Janovský

Technologie: Android

DroidDia je aplikace na vytváření rozličných diagramů (BPMN, flowchart, network diagram, usecase, Venn…). Diagramy lze exportovat jako PNG nebo SVG.

Další informace: Web

Dotekománie

Prezentující: Václav Pavlín

Technologie: Android

Aplikace nabízí články webu Dotekománie v přehledné a příjemné podobě pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Aplikace je navržena s důrazem na jednoduchost, rychlost a podporu velkého množství zařízení – včetně tabletů (s UI optimalizovaným pro tyto placky). Nabízí vyhledávání, vkládání komentářů a sdílení článků, ale především nabízí (revoluční) možnost předplatného. To pak zajistí čtení článků bez reklam (v aplikaci i na webu), možnost stahovat články do zařízení a označovat je jako oblíbené (pro rychlý přístup).

Další informace: Dotekománie.cz (představení aplikace)

logo-app Dotekománie.cz Brightify Zdarma ANDROID

Vítězové

Všechny prezentace byly dobře provedeny a projekty byly opravdu inovativní a zajímavé. Porota se usnesla na tomto pořadí:

  1. DroidDia – Ondřej Janovský
  2. Qoolture – Mikuláš Sychra
  3. Hlasová biometrie pro Android – Petr Schwarz

Přejeme všem zúčastněným hodně štěstí v dalším vývoji a budeme jejich projekty dále sledovat!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Ondrej Janovsky

12. 11. 2012, 13:39

Musím říci, že se mi líbily všechny představené projekty. Každý měl něco do sebe.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat