Sony chystá protivníka pro iPhone 5 a Galaxy SIII

Sony chystá protivníka pro iPhone 5 a Galaxy SIII
2012-11-18T10:08:34+02:00
• 18. 11. 2012

Sony Odin

Vedoucí společnosti Sony v rozhovoru prozradil, že momentálně pracují na nové vlajkové lodi s operačním systémem Android, která má vstoupit do souboje mezi iPhonem 5 a Galaxy SIII. Prvních snímků bychom se měli dočkat už začátkem příštího rok, a to na největších veletrzích CES a MWC. Zda půjde o zcela nový model, nebo pouze o jeden z již uniklých, nebylo upřesněno, čili můžeme pouze spekulovat.

Existuje několik nepředstavených chytrých telefonů od Sony a podle specifikací skutečného iPhonu 5 s Galaxy SIII je nejpravděpodobnější model Sony C660X s kódovým označením Yuga. Ten má disponovat čtyřjádrovým procesorem, 13megapixelovým fotoaparátem a 5palcovým FullHD displejem, což může být reálně silný soupeř pro oba zmíněné výrobce. Nicméně podle posledních zvěstí společnost Sony pro příští rok chystá označit za novou vlajkovou loď model Xperia C650x s kódovým značením Odin.

Sony Yuga

Sony Yuga

„V blízké budoucnosti budeme dokončovat klíčový model, který bude schopen konkurovat iPhonu od firmy Apple a Samsungu Galaxy S III,“ řekl Dennis van Schie, CVP, vedoucí prodeje a marketingu pro Sony Mobile Communications v rozhovoru pro Financial Times Deutschland.

Navíc mluvčí Sony také dodal, že tato vlajková loď bude k vizuálnímu nahlédnutí na veletrhu CES v Las Vegas a na Mobile World Congress v Barceloně začátkem příštího roku. Na závěr Van Schie upřesnil plány do budoucna, které hovoří o vynaložení veškerého úsilí na mobilní platformu Android, čímž Windows Phone odsouvá na druhou kolej.

„Odhalíme nové tablety vedle našeho stávajícího tabletu Xperia S, ale nebude jich mnoho. Stalo se velmi obtížným vydělat peníze na tabletech,“ řekl Van Schie. Údajným důvodem je bezohledná cenová soutěž v tomto segmentu.

Sony Odin

Sony Odin

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat