Oficiálně: Ubuntu instalátor pro Nexus 7

Oficiálně: Ubuntu instalátor pro Nexus 7
2012-11-09T08:19:59+02:00
• 9. 11. 2012
3

Komunita kolem androidích zařízení je neuvěřitelná. Dokáže si pohrávat s jakýmkoliv smartphonem a mnohdy se jedná o jediný způsob, jak udržet svého miláčka stále aktuálního. Na druhou stranu se objevují také pokusy, kdy Android již nestačí, a někteří se snaží portovat snad cokoliv do jakéhokoliv zařízení. Dnes tu ale máme něco oficiálního, a to přímo instalaci distribuce Ubuntu pro Nexus 7.

Pokud čekáte nějaký návod z XDA Developers, tak se těšíte marně. Tentokrát se objevil přímo na oficiálních stránkách wiki.ubuntu.com s patřičnou dávkou jednoduchosti. Sice budete potřebovat mírné znalosti ohledně odemčení Nexusu 7, ale je pro vás připraven instalátor. Touto formou zjednodušili celý proces na pár řádků kódu a několik kliknutí.

Pokud chcete přejít na Ubuntu pro Nexus 7, tak není nic jednoduššího, než navštívit oficiální stránky a řídit se návodem (vlákno na XDA Developers). Je natolik jednoduchý, že by bylo zbytečné jej opisovat. Dokonce obsahuje také postup, jak vše vrátit nazpět. Jdete do toho? Podělte se o vlastní zkušenosti v komentářích.

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Jedlička

9. 11. 2012, 15:33

Mne se to libi a moc. Jen doufam, ze dalsi tablety na sebe nenechaji dlouho cekat. V Nexu mi vyhovuje android, ale mam doma starsi Advent Vega pripojeny k televizi a na nem by se mi libilo vic Ubuntu.

Igor Ďurček

9. 11. 2012, 13:35

Suhlasim z kolegom… :-)

Jako perlička nebo ukázka možností je to fajn, ale Ubuntu (i když ho mám rád a používám na desktopu i notebooku) není prostředí pro tablety a degradovat Nexus připojenou klávesnicí mi nepřijde jako dobrý nápad :-) 

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat