Násilná aktualizace na Android 4.2 může poškodit systém

Násilná aktualizace na Android 4.2 může poškodit systém
2012-11-16T09:30:26+02:00
• 16. 11. 2012
1

Právě v těchto dnech se mnozí nemohou dočkat a snaží se mačkat tlačítko pro kontrolu dostupnosti aktualizace na Android 4.2. Jedná se o nekonečnou práci, a tak si raději vše udělají po svém. Jeden z možných způsobů je, že si stáhnete nejnovější verzi a nahodíte ji do mobilu.

V tuto chvíli je dostupná verze pro Takju, ale většina lidí v ČR má verzi Galaxy Nexusu Yakju. I tak se někteří odhodlají pro manuální update. Samozřejmě to není jediná možnost, a tak mnozí raději praktikují „osvědčený způsob“. Přiznávám se, patřím mezi ně také. O co vlastně jde? Půjdete do nastavení, následně do aplikací a násilně zastavíte „Google Services Framework“. Musíte udělat ještě smazání veškerých dat. Nyní vyzkoušíte znovu normální cestu pro zjištění dostupnosti aktualizace.

Uživatel MMcCraryNJ z XDA Developers však upozorňuje, že se nejedná o bezpečný způsob. Ve výsledku vám může přinést více nesnází než užitku. Asi začnu s něčím, co se zatím netýká naší země. Toto násilné zastavování může poškodit nebo znemožnit přístup k nákupu knih, filmů, magazínů nebo hudby na Play Store. Také se může stát, že nebudete moci přistoupit k již nakoupeným položkám. To se nás zatím netýká, bohužel.

Druhou závažnou chybou, která souvisí s tímto postupem, je, že mohou být poškozeny push notifikace i jiných aplikací. Takže se vám nemusí zobrazovat novinky, a to nejen aplikací od Googlu. Zde se navrhuje, abyste smazali data všech aplikací. Přijdete tak o vše, co jste měli uložené a musíte začít znovu.

Třetí problém se týká opět Play Storu, ale tentokrát schopnosti rozeznat vaše zařízení. Při „osvědčeném způsobu“ může dojít k zneviditelnění vašeho zařízení na webovém Play Storu. Následně nebudete mít možnost jakkoliv z webu instalovat aplikace. V tomto případě nepomůže smazání účtu a opětovné přihlášení. Budete muset udělat reset do továrního nastavení a začít úplně od začátku.

Nerad vám kazím náladu, ale mnozí reportovali podobné problémy a zde je asi zakopaný pes. Samozřejmě ne všechny můžeme připsat na vrub „osvědčenému postupu“. Takže si velmi dobře rozmyslete, jestli vám toto vše stojí za násilnější aktualizaci OTA na vyšší Android. Osobně přestávám s tímto postupem i za cenu pozdější aktualizace. Co vy? Je vám to jedno a chcete Android 4.2 za každou cenu?

Jak vrátit Galaxy Nexus na webový Play Store

Běžte do aplikací a vyhledejte Google Play Obchod. Následně odinstalujte aktualizace a aplikaci zastavte. Ještě smažte veškerá její data. Nyní stačí spustit a přesvědčit se, že se aplikace aktualizovala. Galaxy Nexus by měl být zpět ve webovém Play Storu.

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Václavík

16. 11. 2012, 15:26

Je mi to uplně jedno, protože na druhou stranu se vždy po aktualizaci doporučuje udělat reset do továrního nastavení ;)…a to hlavně kvůli problémům s již nainstalovanými aplikacemi třetích stran. Takže bych nedělal z komára zase velblouda. Já tedy po každém updatu stejně dělám factory reset, takže pohoda.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat