Náctiletý hacker bourá WP8

Náctiletý hacker bourá WP8
2012-11-17T09:41:46+02:00
• 17. 11. 2012

Bezpečnost je kapitola sama o sobě a mnohé společnosti se snaží dělat vše pro to, aby jejich systém byl co nejbezpečnější. V tuto chvíli existuje u všech systémů způsob, jak obejít jejich uzavřenost. Nejméně bezpečným systémem je dle mnohých Android a na druhou stranu nejvíce bezpečným je iOS.

Oba systémy lze tak trochu ohnout a upravit. U zařízení s iOS jsme si zvykli na jailbreak a u Androidů na root. Lehce jsme pozapomněli na nováčka Windows Phone. Ač u verze 7.x něco podobného šlo, tak nyní se objevil trochu odlišný způsob pro nejnovější verzi 8. Nejedná se ani tak o prolomení jako spíše o demonstraci bezpečnostní chyby, která umožňuje ukradení osobních informací, kontaktů a dokonce fotografií.

Člověk by čekal, že na díru v systému přijde nějaký bezpečnostní odborník, ale ve skutečnosti hodlá vše na konferenci demonstrovat náctiletý kluk. Je mu 16 let, jmenuje se Shantanu Gawde a je z Indie. Zřejmě se jedná o jednoho z nejtalentovanějším lidí v oboru, jelikož už v 7 letech získal certifikaci jako „Microsoft Certified Application Developer“. Nyní si budeme muset počkat na jeho objasnění problému, který mohou zneužít útočníci. Dokáže pošramotit zatím dobrou pověst systému Windows Phone 8?

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat