Generální ředitel Disney koupil akcie Applu za 1 mil. dolarů

Generální ředitel Disney koupil akcie Applu za 1 mil. dolarů
2012-11-26T06:32:59+02:00
• 26. 11. 2012

Bob Iger, generální ředitel společnosti Disney, nedávno zakoupil jako člen představenstva akcie Applu v hodnotě 1 milion dolarů. Tento krok se zdá být velmi odvážný a je vidět, že se stále najdou někteří, kteří i přes nedávný propad ceny akcií Applu nadále věří v možné oživení a následný raketový růst.

Business Insider zjistil tento nákup díky odhalení US Securities and Exchange Commission a zároveň přichází právě týden poté, co Bob Iger zinkasoval 17,9 milionu dolarů jako čistý zisk u společnosti Disney.

Možná si ještě někteří z vás vybavují podobnou situaci z loňského roku, kde Iger nastupovat do rady Applu, čímž vydělal 84 tisíc dolarů a taktéž zakoupil akcie Applu v hodnotě 1 milion dolarů, ale v té době oceňované na 375 dolarů za kus.

Generální ředitel pomohl přestavět partnerství mezi Disney a Jobsovým Pixarem, poté co obě společnosti rostly odcizeně a v případě Disney pod vedením Michaela Eisnera. Steve Jobs a Bob Iger společně aktivně spolupracovali, aby Disney expandoval jako první do iTunes, v době, kdy ostatní studia váhala podepsat dohodu s Applem.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat