Změny ve vedení Applu

Změny ve vedení Applu
2012-10-30T13:03:04+02:00
• 30. 10. 2012

Apple dne 29.10. oznámil změny ve vedení společnosti. Mezi největší změny patří okamžitý odchod šéfa retailového oddělení Johna Browetta a odchod šéfa pro iOS Scotta Forsalta v roce 2013.

Jako součást restrukturalizace převezmou Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue a Craig Federighi zodpovědnost za další divize Applu.

Jony Ive si k šéfování průmyslového designu přibere ještě vedení týmů pro uživatelské rozhraní.

Bob Mansfield povede novou skupinu Technologií, která se bude soustřeďovat na inovace v oblasti bezdrátových technologií a polovodičů. Před několika měsíci Apple oznámil, že Bob se chystá na odchod do důchodu. Několik měsíců poté bylo stanovisko změněno s tím, že zůstane v Applu.

Později došlo k úniku informace, že Tim Cook čelil “povstání” poté, co Mansfield oznámil svůj odchod. Cook mu za to, že zůstane v Applu, nabídl štědrý balíček benefitů a, jak to tak vypadá, Mansfield v Applu setrvá ještě nějaký ten pátek.

Eddy Cue převezme zodpovědnost za Siri a Mapy, tudíž se pod jeho vedením sjednotí online služby. Cue během minulého roku povýšil na šéfa internetového softwaru a služeb. Rovněž hrál významnou roli v dřívějším oznámení služeb pro školství.

Craig Federighi nyní povede jak iOS, tak OS X týmy. Dříve tento rok byl povýšen do vedení divize zabývající se vývojem OS X. Nyní získá týmy, které patřily pod Scotta Forstalla.

Scott Forstall, současný šéf divize pro iOS, opouští Apple příští rok. Mezi tím bude poradcem Tima Cooka. O Forstallovi se uvažovalo jako o možné náhradě Steva Jobse jakožto CEO, ale nedávno se dostal pod palbu za chyby v mapách v iOS6 a za vyjádření, že Siri není připravená pro ostrý provoz. Forstall je také považován za jednoho ze zodpovědných za současnou nekonzistenci uživatelského rozhraní v nejnovějším iOS. Toto by se mohlo změnit s příchodem Jonyho Iva jakožto šéfa pro uživatelské rozhraní.

John Browett, šéf retailu, odchází z Applu s okamžitou platností a retailový tým přechází přímo pod vedení Tima Cooka.

Apple již aktualizoval stránku stránku s vedením společnosti. Odstanil Browetta a Forstalla, zatím co přidal pravomoci Ivovi, Cuovi, Mansfieldovi a Federighimu.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat