Xperia Nexus je podvrh – zde je důkaz

Xperia Nexus je podvrh – zde je důkaz
2012-10-20T01:35:45+02:00
• 19. 10. 2012
5

Nejen naši čtenáři si přáli, aby Sony aspoň jednou vyrobilo Nexus smartphone. Zdálo se, že jejich prosby byly vyslyšeny a unikly první fotografie údajného mobilu Xperia Nexus X. Většinou takové úniky jsou následovány dalšími nepodloženými informacemi, ale v tomto případě bylo vše postaveno na dvou fotografiích.

Nyní už víme, že se jedná o podvrh jednoho nadaného chlapíka nebo ženy, neznáme totožnost. Vše si detailně připravil tak, aby z počátku nebylo pochyb o tom, že se jedná jen o uměle vytvořené fotografie. Ano, smartphone nebyl reálný. Byl to pouze dobře udělaný počítačový model. Na to došli i experti přes fotografie, kteří to dokázali rozeznat. Bohužel se na tomto údajném úniku fotografií svezl celý mobilní internetový svět. Samozřejmě i my.

Nyní sám autor vysvětluje celou cestu při tvorbě. Hned pro začátek bylo důležité vytvořit návrh smartphonu od Sony, který byl postaven ze současných modelů.

Zde můžete vidět, odkud autor čerpal. Na obrázku výše je uveden smartphon Xperia Ion. Na obrázcích níže jsou uvedeny mobily Xperia TL a dokonce Galaxy Nexus.

Stále se jedná o zobrazení běžného konceptu. Takových se každý týden objevuje nepřeberné množství a všechny jsou smyšlené. Nyní bylo potřeba udělat fotografie. V tomto případě opět pomohl software na počítači.

Výsledek sami již znáte. V tuto chvíli je jasné, že Sony nevyrobí mobil zapadající do rodiny Nexus. Aspoň ne na základě těchto „fotografií“. Tento podvrh byl vytvořen 13. října a zajisté se ptáte proč. Nejednalo se o oklamání lidí, ale spíše o demonstraci schopností. Druhým důvod autor uvádí, že chtěl pořádně nastartovat diskuzi o Nexusu od Sony, protože se mu tato myšlenka líbí. Pokud si chcete přečíst celý příběh, tak navštivte anatomyofahoax.tumblr.com.

Zdroj: anatomyofahoax.tumblr.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Typický web, který se chytí na každou blbost.

Martin Václavík

20. 10. 2012, 16:36

osobně jsem o pravosti dost pochyboval, protože aby Sony vyrobilo telefon s tak otřesnou bradou, to by si podle mě nedovolili :D

Vojtěch Míček

20. 10. 2012, 10:20

Docela sranda oblbnout tolik lidí.

Igor Ďurček

19. 10. 2012, 23:09

Ak je to podvrh nechapenm naco si s tym niekto dava taku pracu… :-(

Martin Melka

20. 10. 2012, 11:07

Trolling :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat