Apple: patent na alternativní NFC technologii

Apple: patent na alternativní NFC technologii
2012-10-19T19:31:05+02:00
• 19. 10. 2012

Dlouho se spekulovalo o tom, že nový iPhone bude mít NFC , ale dnes již víme, že ji neobsahuje. Nyní získal patent na alternativní technologii, která bude pracovat obdobně. Zatím se o ní mluví jako o „alternativě k  NFC“. Zřejmě víme, proč se chce vydat vlastní cestou, ale o tom později.

Samotný popis v patentu je poměrně komplikovanější, ale neuvěřitelně připomíná právě zmiňované NFC. Můžeme vám ukázat část textu z patentu a sami si rozhodněte, jestli se jedná o alternativu nebo o velmi podobnou technologii.

„techniques for triggering a process within a portable electronic device that identifies itself for purposes of establishing communications with another device that is in proximity“

Když to zjednodušíme, tak se jedna o techniku navázání komunikace mezi dvěma zařízeními, která si jsou blízká. U nás si nemůžeme pomoci, ale obě technologie jsou si velmi podobné. V tuto chvíli je patent schválen a můžete se začít ptát, proč si jablečná firma vytváří nový standard.

Zatím si ze všech informací můžeme poskládat, že Apple hodlá rozjet vlastní verzi placení smartphonem. S touto technologií bude nezávislý na NFC a může si poměrně dobře diktovat veškeré podmínky. Nedávno jsme vás informovali o tom, že se dokonce vybavuje patenty, které se týkají podobných technologií a také se dotýkají bankovního sektoru.

Asi se za rok dočkáme iPhonu 6, který bude mít zabudované vlastní řešení pro bezkontaktní platby. Vydává se Apple dobrou cestou? Vždyť už i u nás se rozbíhají projekty na placení mobilem s využitím NFC. Možná se ale jedná o starý patent a i Apple se vydá cestou zaběhnutější technologie. Necháme se překvapit.

Zdroje: techradar.com, slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat