Varianty telefonů s Windows Phone 8

Varianty telefonů s Windows Phone 8
2012-10-06T10:35:32+02:00
• 6. 10. 2012
1

První, co nás všechny zajímá, je datum vydání OS jak pro mobily, tak i pro tablety. Nyní již víme, že Windows Phone 8 bude oficiálně uveden 29. října.  Jako referenční (softwarově základní) byl označen mobil Windows Phone 8X od HTC.

Ze kterých mobilů si budeme moci při startu Windows Phone 8 vybírat? Známe jenom pár jmen, které budou ovšem postupem času přibývat.  HTC, Nokia a Samsung jsou v tuto chvíli zatím ohlášení výrobci. Firmy ZTE a Huawei by se měly příští rok také ukázat s Windows Phonem. Teď si trochu představíme mobily a také je mezi sebou porovnáme.

Prvním bude základní Windows Phone od firmy HTC. Byly vydány dva modely, 8X a 8S. Varianta 8X je vybavenější a nabídne nám 4,3 palcový S-LCD displej. Dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz je srdcem tohoto telefonu. RAM paměť je 1GB a mobil nabídne 16 GB prostoru. Bohužel žádné rozšíření není možné.

U 8S je procesor také dvoujádrový, ale má pouze 1 GHz. Také se zmenšila RAM, a to přesně o polovinu. Displej je také menší, ale to už není tak viditelný rozdíl. Zastavil se na přesných čtyřech palcích. Ovšem u HTC 8S budeme moci uživatelskou paměť rozšířit pomoci microSD. Taky aby ne, když v mobilu jsou pouze 4 GB prostoru.

Další telefon, který si představíme, je od firmy Samsung. Nese název Ativ S a mobil hned na první pohled ohromí velkým displejem. Úhlopříčka 4,8 palce je opravdu hodně a k tomu se připravte na Super AMOLED. Procesor a RAM bude úplně stejná jako u Windows Phone 8X, tedy 1,5 GHz a 1 GB. Paměťovou kartou microSD si však budete moci rozšířit vestavěných 16 GB paměti.

Následující dva modely jsou od firmy Nokia. Jsou jimi tedy Nokia Lumia 820 a 920. Jak už jsme zvyklí, větší číslo rovná se lepší výbava. Lumia 920 má IPS-LCD diplej o velikosti 4,5 palce. Procesor je také dvoujádrový, a to s taktem 1,5 GHz. Velikost paměti RAM je znovu 1 GB. Vzadu bude mít vynikající 8,7megapixelový fotoaparát s funkcí „PureView“. Uživatelská paměť je zatím největší z nabízených telefonů, a to 32 GB uživatelské paměti.

Nokia Lumia 820 má o 2 desetiny palce menší displej, ale za to má vynikající AMOLED. Hardwarově se liší pouze drobně, a to v uživatelské paměti. Rozšíření pomocí microSD karty budete moci využít i u své 8GB Lumie 820. U obou Nokií se asi při vybírání zastavíte nad barvami těla telefonu, kterých je na výběr celkem dost.

Zdroj: wpcentral.com


Vyhovuje vám velký displej, berte Samsung. Pokud je pro vás důležitý fotoaparát, berte Nokii. Chcete referenční telefon s reproduktorem, který je označen firmou Beats Audio, berte HTC. Je pouze na vás, který telefon si vyberete. Výše uvedené mobily se začnou prodávat hned při vydání Windows Phone 8. Musíte si být ale taky vědomi toho, že trh s tímto OS se bude zvětšovat.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Tom Koválik

6. 10. 2012, 18:21

Achjo…proč všude cpou tak velké displeje??…nechci mít v kapse žehlící prkno, dyk 3,7 palce je přesně tak akorát. Snad se ještě nějaký telefon s normálním displejem objeví…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat