Tablet od HTC definitivně nebude

Tablet od HTC definitivně nebude
2012-10-11T15:05:34+02:00
• 11. 10. 2012

Dlouho se mluví o tom, že HTC chystá nový tablet se systémem Android. Dokonce jsem viděli hned několik obrázků a internetem kolovaly specifikace. Teď je ale všem dohadům konec. HTC totiž promluvilo o své strategii ohledně tabletů a ti, kteří na tablet od HTC čekali, budou zklamáni.

htc-tablet-2012-3-630x460

Nebude mít ani sedm palců, ani deset palců. On totiž vůbec nebude. HTC v blízké budoucnosti žádný tablet na trh neuvede. Tak se dá shrnout vyjádření, se kterým přišel Jeff Gordon, manažer globální internetové komunikace HTC.

Už dříve do tohoto segmentu HTC trochu nakouklo. V Evropě (včetně České republiky) byl v prodeji tablet HTC Flyer se sedmipalcovým displejem a Androidem 3.2, který překrývala speciálně upravená grafická nadstavba Sense pro práci s větším displejem. Tablet dále doplňovalo pero HC Scribe, které sloužilo pro pohodlné psaní zápisků a poznámek (dnešní ekvivalent nalezneme například v S-Pen od Samsungu). V Americe pak byly k dispozici ještě další dva tablety. Prvním byl HTC EVO View 4G, který byl obdobou Flyeru a byl dostupný u operátora Sprint. Lišil se především podporou sítí WiMax a černým barevným provedením. Posledním přírůstkem do rodiny potom byl Jetstream. V tomto případě se jednalo už o desetipalcový tablet. Nechyběl tabletový systém Android 3.1 Honeycomb, podpora LTE a opět pero HTC Scribe.

flyer htc-evo-view-4g htc_jetstream_press1

Flyer, dvojče EVO View 4G a větší bratr Jetstream, který se k nám nikdy nedostal

Trh s tablety ale zjevně očekávání HTC nenaplnil. Například model Flyer měl problémy s prodejem především díky vysoké ceně. Ještě letos však mělo HTC přijít s novým modelem, který by designově zapadal do řady telefonů One. Nějakou dobu se mluvilo i o dalším, sedmipalcovém tabletu, který by konkuroval Nexusu 7. Ten pro HTC měla dokonce vyrábět externí firma. K tomu ale nakonec nedojde a HTC své tabletové snahy zakončuje prohlášením, že bude tento trh i nadále bedlivě sledovat.

htc-tablet-2012-1-630x430 htc-tablet-2012-4-630x409 htc-tablet-2012-5-630x532 htc-tablet-2012-630

Zdroj: androidandme.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat