Symbian přechází do režimu údržby! Je na konci své tratě?

Symbian přechází do režimu údržby! Je na konci své tratě?
2012-10-18T07:30:46+02:00
• 18. 10. 2012

Vzhledem ke stále rychlejšímu tempu přílivu nových platforem a vývoje aplikací pro operační systém iOS a Android se již delší dobu Symbian pomalu, ale jistě staví pouze do pozadí všech ostatních operačních systémů. Podle poslední zprávy od Nokie můžeme zřejmě v brzké době očekávat úplný konec aktualizací a nejen to.

Společnost Nokia vyslala do světa zprávu, jejíž obsah nepotěší především poslední hrstku věrných fanoušků operačního systému Symbian. Oznamují v ní totiž ukončení práce na nových aktualizacích a aktivního rozvíjení tohoto druhu platformy. To znamená, že Finové se momentálně zaměří pouze na Windows Phone a vidí v něm růstový potenciál do budoucna.

Vážení vývojáři,

děkuji Vám za vaše návrhy na zlepšení. Symbian je v režimu údržby a žádné nové funkce nebudou zaváděny bez extrémně dobrého důvodu (obchodní důvody). Zaznamenali jsme si Vaše nápady pro budoucí vývoj, pokud bude šance, že nové funkce budou využity.

Se srdečným pozdravem
Nokia Podpora vývojářům

Poslední otazník může nyní viset nad jejich low-end telefony, které nejednou slavily úspěch v rozvojových zemích, a to i v době boomu chytrých zařízení. Nicméně nejnovější aktualizace Symbianu s názvem Belle Feature Pack 2 je tedy tou závěrečnou.

Symbian nyní přechází do režimu pouhé údržby, což znamená, že tato platforma nenabídne již žádné další funkce. Jediná výjimka bude udělena v případě drobných oprav, kterými se záplatují nedostatky.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat