Samsung vs. Apple: „porotce byl zaujatý a mstil se“

Samsung vs. Apple: „porotce byl zaujatý a mstil se“
2012-10-04T13:12:34+02:00
• 4. 10. 2012
2

Obrovský soudní spor mezi Samsungem a Applem ještě neskončil, byť už jsme slyšeli první verdikt. Ten dopadl nepříznivě pro korejského výrobce, jelikož musí zaplatit 1 miliardu dolarů poškozené straně. Ačkoliv se v tomto ohledu ještě potáhnou různé rozepře, tak nyní vyplývá najevo, že jeden z porotců byl zaujatý.

Když se soudce ptal celé poroty, jestli v posledních 10 letech nebyli jakkoliv zapojeni do soudní pře s oběma stranami, tak Vel Hogan odpověděl, že ne. To ovšem v jeho případě není zcela pravda, jak nyní poukazuje Samsung. Pokud se podíváme do roku 1993, tak tento porotce byl ve sporu se společností Seagate, která má velmi úzké vztahy právě se Samsungem. Výsledkem tohoto dávného sporu byl bankrot zmiňovaného porotce. Spor byl veden ohledně softwaru.

Na základě zmiňovaného sporu se mnohé strany a i jiné organizace domnívají, že Vel Hogan byl, a je, zaujatý vůči Samsungu. Toto zjištění dává na přednes pochybnosti o celém dnešním sporu a hlavně verdiktu. Porotce se obhajuje, že řekl pravdu, jelikož se soud ptal pouze na období 10 let zpět a ne až do roku 1993. Vel Hogan navíc dodává, že Samsung toto musel vědět a vytahuje vše napovrch až nyní, aby zdiskreditoval celý verdikt a vyhl se pokutě 1 miliardu dolarů.

Pokud se vše potvrdí, mohlo dojít až ke zrušení verdiktu. Na druhou stranu se to dá chápat jako poslední šance pro Samsung. Co si o tom myslíte? Měl Vel Hogan rozhodovat v tomto sporu, když byl údajně zaujatým porotcem?

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Muj osobni nazor je takovy, cely ten proces odzacatku je trocho „divny“, lokace, americky soud, amerricka spolecnost atd…to proste nejde aby to nebylo zaujaty. Neverim tomu ze na konec Samsung zaplati tech mil. dolaru i kdyz pro tak velke imperium tahle suma ja „mala“.

Rudolf Koubek

6. 10. 2012, 11:23

Tady o prachy vůbec nejde, jde o to, že když v tom sporu dají nakonec za pravdu Applu, půjde i proti ostatním s tím samým. Spíš mi vadí, že seriozní patenty na různé technologie narozdíl od look and feel bývají zamítnuty.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat