Samsung připravuje výkonný smartphone s QWERTY?

Samsung připravuje výkonný smartphone s QWERTY?
2012-10-22T08:11:58+02:00
• 22. 10. 2012

Samsung se nijak netajil s novým procesorem Exynos 5250, který v současnosti patří k nejvýkonnějším v jeho nabídce. Již jsme vás o něm informovali několikrát a nyní se zdá, že zamíří konečně do smartphonu.

Pokud sledujete dění kolem notebooků, tak vám asi neunikla informace, že Samsung a Google představili nejnovější Chromebook. Základní verze stojí jenom 249 dolarů a je právě vybavena procesorem Exynos 5250. Takže je potvrzeno, že korejský výrobce zahájil jeho výrobu. Můžeme si připomenout, že se jedná o dvoujádrový procesor s Cortex-A15 a podle specifikací může dosahovat taktu až 2 GHz. Grafika je použita Mali-T604, což by mělo dodat pořádný výkon hlavně pro hry.

Již před nějakou dobou se objevil benchmark, který napovídal tomu, že se opravdu chystá velmi výkonný smartphone, ale víc informací prakticky neuniklo. Nyní tu máme výsledky z dalšího testu výkonu, které přinášejí zajímavé údaje. Displej bude mít rozlišení 1280 x 672 pixelů a grafika bude právě Mali-T604. Exynos 5250 je v tomto případě taktovaný na hodnotu 1,7 GHz a konečně známe kódové značení mobilu. To má být GT-B9150 a web sammobile.com podotýká, že písmeno B většinou značí zařízení s QWERTY klávesnicí.

V tuto chvíli netušíme, jestli se jedná o nějaký atypicky tablet z dílny Samsungu, nebo chystá mobil s výsuvnou klávesnicí. Zřejmě se tohoto zařízení nedočkáme letos, ale třeba se ukáže na MWC 2013.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat