Noozy: Další z netradičních hudebních přehrávačů

Noozy: Další z netradičních hudebních přehrávačů
2012-10-11T09:40:22+02:00
• 11. 10. 2012

Přehrávačů pro Android je spousta a každý si najde ten svůj. Na Google Play se však v posledních dnech objevil  přehrávač noozy, který rozhodně není outsiderem a může zamíchat kartami na poli offline hudebních přehrávačů.

Vzhled a funkce

Jedna ze zvláštností tohoto přehrávače je jeho vzhled, který prakticky dokonale imituje Windows Phone. Hned po zapnutí si můžete vybrat jestli chcete přehrávat hudbu, videa, nebo se jen podívat na songy, které právě frčí v hitparádách a na základě spolupráce s last.fm si potom můžete pustit i jejich ukázky.

Za další vymoženost by dala pokládat možnost najít umělce, který hraje podobnou hudbu, což může pomoci při hledání nových songů, když se vám ty, které teď posloucháte, ohrají. Přehrávač dokáže intuitivně vyhledat několik desítek umělců a dle mého názoru se dokáže i trefit do vašeho hudebního stylu. Pokud si představím, jak by se tato funkce dala využít, tak například ve spolupráci s Google Now by vám aplikace mohla nabídnout každý den jinou hudbu, přičemž její výběr by závisel na mnoha různých faktorech (počasí, akce v kalendáři, …).

Speciální ekvalizér

Další předností tohoto přehrávače je speciální ekvalizér. Tedy alespoň jeho autoři uvádějí, že je speciální. Obsahuje zesílení basů (Noozxoide Psychoaccoustic II™ Processor), zvýšení dynamiky (Noozxoide LogicSurronud™ Processor) a poté i možnost zlepšení vyvážení tónů hudby (Noozxoide Balanced X-EQ™ Processor). První dvě zmíněné featury najdete třeba v PowerAMP pod jiným a přehlednějším pojmenováním a při porovnávání vzorků z PowerAMP a nozzy jsem při stejném nastavení nepoznal žádný velký rozdíl.

Třetí featura je potom o něco zajímavější, protože působí trochu jako BeatsAudio. Je pravdou, že samotné BeatsAudio umí hudbu vylepšit více, ovšem Noozxoide Balanced X-EQ™ Processor není k zahození a určitě stojí za vyzkoušení. Největší změnu poznáte, když na poslech hudby používáte špunty, nebo jakákoliv uzavřená sluchátka. A aby toho nebylo málo, tak přehrávač obsahuje ještě dva doplňky (Noozxoide MaxxBass™ Processor a Noozxoide NogicQ™ Processor), které by měly zajistit lepší požitek z hudby.

Pozor na dostupnost

Noozy je novinka a je tak žhavá, že je zatím jen v beta vývoji, a proto se zde můžeme setkat s občasnými bugy. Pokud vás recenze zaujala, aplikaci si můžete stáhnout z Google Play, ovšem jen ze zahraničí. Pro veliké zájemce je dostupná i na  fóru XDA-developers.

logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat