Bude Huawei a ZTE zakázaný pro trh v USA?

Bude Huawei a ZTE zakázaný pro trh v USA?
2012-10-10T15:01:00+02:00
• 10. 10. 2012

Jedni z nejúspěšnějších čínských výrobců mobilních zařízení, společnosti Huawei a ZTE, byli označeni jako potenciální hrozby v případě národní bezpečnosti a jejich zařízení by měla být zakázána ve Spojených státech. Nejen tento paranoidní výrok vyřkl dům reprezentující zpravodajský výbor v USA.

Podle tohoto výboru mohou výrobci Huawei a ZTE pro USA představovat hrozbu špionáže. Momentálně jsou obě společnosti obviňovány z úplatkářství, korupce, diskriminačního chování, porušování autorských práv a za předpokladu dalšího růstu na trhu se smartphony roste v USA také obava z převzetí kontroly, a to například v oblasti bankovnictví nebo finančních systémů.

Zveřejněná zpráva výborem pro zpravodajskou činnost odhalila 11měsíční vyšetřování obou čínských firem, kde sledovali jejich vliv na domácí trh. Společnosti Huawei a ZTE jsou velkými hráči a rychlý růst je nejcitelnější na západě. Huawei je v současné době druhým nejvýnosnějším výrobcem telekomunikačních zařízení na světě, ZTE okupuje pátou příčku. Z pohledu mobilních telefonů je ZTE čtvrtým největším výrobcem na světě a Huawei šestým.

Huawei i ZTE samozřejmě popírá toto tvrzení či jakékoliv jiné řízení čínskou vládou. Doposud se jim ale nepodařilo předat výboru v USA požadované dokumenty. Předseda Mike Rogers nabádá americké podniky, aby uvažovaly nad jinými dodavateli, pokud jim záleží na duševním vlastnictví, soukromí svých spotřebitelů a péči národní bezpečnosti Spojených států amerických.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat