Amazon vyzývá vlády k ukončení patentových sporů

Amazon vyzývá vlády k ukončení patentových sporů
2012-10-19T18:21:49+02:00
• 18. 10. 2012
1

Generální ředitel společnosti Amazon se vyjádřil v zahraničním deníku Metro k momentální situaci na poli s patenty, kde delší dobu můžeme pozorovat nekonečné soudní tahanice. Jedním z řešení mají být razantně upravené zákony, které by znamenaly ukončení těchto sporů.

Jeff Bezos nemá již moc trpělivosti s nekonečnými cykly technických patentových soudních sporů, a proto vyzývá vlády, aby co nejdříve zasáhly a změnily tyto zákony.

„Patenty mají podpořit inovace a my začínáme být ve světě, kde by se mohly inovace začít potlačovat. Vlády se potřebují podívat na patentový systém a zjistit, zda je potřeba tyto právní předpisy upravit, protože si nemyslím, že některé z těchto bitev jsou zdravé pro společnost. Miluji technologie, miluji vynálezy, líbí se mi rychlé změny a ve skutečnosti je zlatý věk bezdrátových a mobilních zařízení,“ řekl Jeff Bezos.

Jeff není jediný unavený z patentových soubojů. Začátkem tohoto měsíce se konal summit, během nějž společnosti jako Apple, Google, Microsoft, Samsung a další techničtí giganti hledali společné řešení. O nějakém dosaženém výsledku můžeme samozřejmě pouze spekulovat. Až samotný čas prozradí více.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Hezky vyjádřeno. Už je na čase, aby se tyto kolosy ze světa technologií domluvili na nějakém řešení. Někdy se totiž jedná o malichernosti a zbytečnosti.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat