700 000 aplikací v Google Play Obchodu

700 000 aplikací v Google Play Obchodu
2012-10-31T17:19:27+02:00
• 31. 10. 2012
1

Tento počet aplikací a her stanovil Bloomberg na základě tvrzení člověka z Googlu, ale nejedná se oficiální zprávu. O ní bychom se dozvěděli přímo na oficiálním blogu tohoto giganta, ale zřejmě nechybí moc a možná se během tohoto, nebo příštího týdne dočkáme oficiálního stanoviska.

Informace je zajímavá tím, že obdobný počet aplikací byl v App Store od Applu při posledním oznámení. Samozřejmě musíme počítat s nárůstem. Na druhou stranu Play Store rychle dohání svého rivala, a to i díky počtu aktivací Androidů za jeden den. V tuto chvíli stále platí, že denně přibude 1,3 miliónu kusů Androidů.

Bohužel se také musíme podívat na míru malwaru a škodlivých aplikací, které jsou trnem v oku nejen Googlu. Nejvíce trpí majitelé smartphonů a tabletů. Také není možné odhadnout počet kvalitních aplikací, které v Play Store visí bez povšimnutí, jelikož se jejich autor nestará o propagaci. Mohu dokonce tvrdit, že je těžké věřit oběma společnostem. Spíš se jedná jen o další marketingové číslo.

Stanovit, která aplikace je kvalitní a která je jen zbytečná hloupost, je také nereálné. Možná by obě firmy měly zrevidovat stav obou obchodů a říci nám skutečná čísla. Redukce aplikací by neuškodila hlavně Play Storu. Sami nám napište do komentářů, na kolik zbytečných aplikací narazíte při procházení Play Storu, nebo App Storu.

Zdroj: businessweek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Rozhodně je v Play Storu spousta ,, kravin´´ jako např. aplikace, která znázorňuje cigaratu a vy jí pak smotáte a jakoby vykouřítě nebo co. Absolutní hovadina k ničemu a toho je tam 3 prde…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat