5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Přemysl Vaculík

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Přemysl Vaculík
2012-10-15T11:52:24+02:00
• 15. 10. 2012
1

Každý máme nějaké oblíbené aplikace, které nás okouzlují svou krásou, funkčností, nebo jen ulehčením velmi neoblíbeného úkonu. V tomto seriálu vám každý týden popíše svých 5 nejdůležitějších aplikací pro libovolný mobilní OS nějaký člen naší redakce, či česká internetová hvězda. Další výběr připravil Přemysl Vaculík.

Přemysl Vaculík je šéfredaktorem webu Dotekománie. Kromě krocení divých redaktorů píše spoustu článků a točí všelijaká videa především o Androidu. Proto je také jasné, pro který operační systém bude jeho 5 aplikací. Zařízeními, na kterých je používá, jsou smartphone SGS II a tablet Nexus 7.


Svou cestu napříč aplikacemi jsem započal u prvního videa, které se zabývalo těmi nejméně důležitými až zbytečnými. Následně jsem odstartoval pořad Android Apps, pro který hledám kvalitní aplikace. Slouží jako menší průvodce těmi, které by neměly být nepovšimnuty. Z toho důvodu se mi na smartphonu nebo tabletu prostřídá desítky až stovky aplikací měsíčně, aspoň dříve tomu tak bylo. Dnes jsem již uvážlivější a navíc na testování není tolik času. I tak jsem našel 5 aplikací, které musím na svém smartphonu nebo tabletu mít.

Photo Editor by Aviary

Tak asi každý má na svém Androidu nějaké fotomrvítko. Většinou každý tíhne k nějaké jednoduší aplikaci, nebo rovnou volí něco komplexnějšího. Já jsem si velice oblíbil Aviary editor, který obsahuje různé efekty, jež jsou obsaženy snad v každém podobném nástroji, ale zde je navíc příjemné ovládání. Jako bonus je celá aplikace velmi dobře zpracovaná i po grafické stránce.

Umožňuje mi navíc upravovat anebo retušovat fotky nebo screenshoty. Vkládání textu nebo vytváření meme obrázků umí, a to celkem pohodlně. Samozřejmě jsem na ní velice ocenil schopnost vpisování ručních poznámek. Rozhodně patří mezi mé nejoblíbenější editory fotek, protože si nepotrpím na složité aplikace.

logo-app Photo Editor by Aviary Aviary, Inc. Zdarma ANDROID

Camera360 Ultimate

Nikdy jsem nebyl vášnivým fotografem a doposud nemám ani žádný super foťák. K mým momentkám postačuje mobil, ale nativní aplikace mě nikdy neuchvátily. Dokonce ani ta z Androidu 4.x. Zde zase patřím k těm pohodlným uživatelům, kteří chtějí zmáčknout spoušť a mít perfektní fotografii. V tomto ohledu všechny mé potřeby splňuje aplikace Camera360.

V základu se jedná o velmi jednoduchou aplikaci, která disponuje celkem širokým množstvím nastavení pro jakoukoliv fotografii. Kromě nastavování kdejakých maličkostí, kterým rozumí jenom fotografové, tak oceňuji jednoduchou možnost výběru efektu. Hned se cítím jako profík, hlavně třeba díky efektu HDR nebo Till-Shift. Navíc se fotografie ukládá ve dvou verzích. Jedním je originál a pak upravená fotografie. Nesmím zapomenout na sdílení na sociálních sítích.

logo-app Camera360 Ultimate PinGuo Inc. Zdarma ANDROID

Solid Explorer Beta2

Do svého výběru musím zařadit také manažer souborů. Byť je jich na Play Storu hodně, tak jsem si neskutečně oblíbil Solid Explorer. Ani nevím, jestli obsahuje nějaké speciální funkce, které nemají konkurenční aplikace, nebo jestli jich má ještě méně.

Hlavním bodem při výběru byl vzhled, který je velmi podařený. S tím samozřejmě souvisí i ovládání. Ve standardním zobrazení máte k dispozici jeden panel. Pokud ale otočíte smartphone nebo tablet do landscape držení, tak získáte dva panely, jako třeba na standardním počítači. S tím souvisí i možnost přetahování souborů pomocí tažení prstu. Dalším bonusem pro mě je napojení na cloud a na notebook. Jednoduché a přehledné. Rozhodně musím mít Solid nainstalovaný na každém zařízení. Takže jej najdete na mé SGS2 a taky na Nexusu 7.

logo-app Solid Explorer File Manager Krzysztof Głodowski Zdarma ANDROID

µTorrent Beta – Torrent App

Ještě nedávno jsem byl odkázán pouze na notebook, když jsem potřeboval stáhnout cokoliv na torrentech. Sice existovaly nějaké aplikace, které to umožňovaly na mobilu, ale byly většinou placené, nebo nefungovaly.

V tomto ohledu mi vytrhla trn z paty oficiální aplikace µTorrent Beta, která sice nemá nejhezčí ovládání a není zrovna vyladěna, ale funguje. To mi stačí a překousnu i menší neduhy. Na smartphonu ji u mě nenajdete. Mám ji jen na Nexusu 7, který je přímo stvořen pro stahování některých souborů z torrentů.

logo-app µTorrent® - Torrent Downloader BitTorrent, Inc. Zdarma ANDROID

Google Analytics

Na závěr tu mám aplikaci, která asi osloví jen majitele stránek, kde mají zakomponovanou službu Google Analytics pro sledování návštěvnosti. V současnosti ji velmi rád používám pro její jednoduché ovládání. Mnohým může připadat jako zbytečná aplikace, ale každý „webař“ ji ocení, jelikož nepotřebuje mít přístup k počítači a k náročné webové aplikaci, kterou poskytuje Google. Navíc ta webová se velmi špatně zobrazuje na mobilu nebo tabletu.

logo-app Google Analytics Google Inc. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Je to Tilt-Shift ne Till-Shift ale to by nekdo, kdo se citi jako profik mohl vedet. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat