Xperia V s tenčím displejem

Xperia V s tenčím displejem
2012-09-12T13:00:59+02:00
• 12. 9. 2012
1

Dnešní displeje běžných smartphonů jsou složeny celkem ze tří vrstev. První je samozřejmě zobrazovací displej, na kterém leží samotná dotyková vrstva se všemi senzory. Následuje ochranné sklo, které je většinou u dražších mobilů tvrzené. Sony nyní představuje, jakou technologii použil pro nový model Xperia V.

2-xperia-v-300812

Tento model disponuje certifikací IP57, což znamená, že je odolný proti prachu a hlavně proti vodě. Přímo jej můžete položit na 30 minut do vody s maximální hloubkou 1 metr. Sony na svém webu uvedlo, že displej této novinky je tvořen pouze ze dvou vrstev. První je samozřejmě displej a druhá vrstva obsahuje jak krytí, tak i senzory.

sensorlens

Jednoduše řečeno, spojili dvě poslední vrstvy do jedné a docílili tak ztenčení samotného displeje jako celku. Dalším pozitivním efektem má být lepší obraz displeje, který nemusí bojovat s další vrstvou navíc. Dokonce si Sony slibuje lepší reakce s dotykovou vrstvou.

Něco podobného můžeme najít už i u jiných výrobců, ale vzniká celkem zajímavá otázka, která se projeví až v praxi. Pokud se vám někdy stalo, že se rozbilo sklo na vašem smartphonu, tak jste mohli stále mobil ovládat i přes pavučinu na ochranném skle. Pokud se rozbije ochranné sklo u této nové technologie, tak se poruší i senzory pro dotyk? Zřejmě získáme odpověď až z praxe. Jak se vám líbí tento směr vývoje displejů?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Rozhodně vítám. Pokud to nebude fungovat i po rozbití, tak to jako nevýhodu něják neberu. Prostě s tím nebudu měsíc chodit a až potom s tím něco začnu dělat, ale půjdu do servisu hned. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat