Motorola představila nové modely Razr

Motorola představila nové modely Razr
2012-09-05T21:06:07+02:00
• 5. 9. 2012
7

Dnes Nokia představila svá hlavní esa, s kterými se chce vrátit na výsluní mobilního trhu. Motorola se rozhodla, že ve stejný den představí své novinky. Jakoby tak posílala vzkaz finskému výrobci. Jaké telefony dnes Motorola představila?


Celou prezentaci v New Yorku nezahájil nikdo jiný než Eric Schmidt. Ten připomněl, že každý den je aktivováno 9,3 milionů Android zařízení a na tomto systému je založeno celkem 480 milionu zařízení. Poté už se slova ujal šéf společnosti Motorola, Dennis Woodside. Ten přišel s úvodním slovem, kde představil novou strategii společnosti.

Razr family

Motorola přichází s celkem třemi novými modely. Prvním z nich je očekávaný model Motorola Droid Razr HD. Prvním parametrem, který je velice výrazný, je kapacita baterie. Ta dosahuje hodnoty 2500 mAh. Motorola slibuje 16 hodin hovoru. Displej bude disponovat uhlopříčkou 4,7 palce s rozlišením 720p. Motorola zvolila dvoujádrový procesor Snapdragon S4 a v systému  Ice Cream Sandwich najdeme předinstalovaný prohlížeč Google Chrome. Aktualizace na verzi Jelly Bean by měla přijít brzy. Samozřejmě nechybí podpora LTE. Fotoaparát disponuje rozlišením 8 Mpx.

Pokud by vám ani tato hodnota výdrže nestačila, dalším modelem je Droid Razr Maxx HD. Kapacita jeho baterie má hodnotu 3300 mAh, což už je pořádná hodnota. I přes to se Motorole podařilo zachovat poměrně tenké tělo s tloušťkou 9.3mm. Opět byl použit stejný procesor Snapdragon S4. Zůstala i stejná uhlopříčka displeje 4,7 palce s technologií Super AMOLED HD. Hodnota vnitřní paměti se vyšplhala na 32 GB. Telefon bude uveden opět s Androidem ICS, ale již nyní je přislíben updat na Jelly Bean do konce tohoto roku.

Posledním do rodiny je Droid Razr M. Tento telefon zaujme především cenou. Stejně, jako výkonnějším kolegům, ani verzi M nebude upřeno LTE, NFC, 8 Mpx fotoaparát či kevlarový povrch. Vnitřní paměť nabídne 8 GB prostoru a 1 GB RAM. Operačním systémem je opět Android ICS. Kapacita baterie je 2,000 mAh. V Americe bude tento model nabízet operátor Verizon za cenu 99 dolarů. Podmínkou ovšem bude dvouletá smlouva.

Velkou neznámou je ovšem dostupnost v ČR. Jestli si budeme moci některý z těchto modelů koupit i u nás zatím bohužel nevíme.

Zde se můžete podívat na záznam z tiskové konference:

Zdroje obrázků: The Verge, Engadget, Motorola

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Nebrečte, že o Motorole je jen krátký report. Bylo to předvedení jen a pouze nových Androidů. Nic víc, nic míň. Žádná inovace, žádný pokrok (kromě baterie – chválím). Nokia předvedla mnohem víc a vy to víte, ale zaseklost na Droidu vám prostě brání otevřít oči a vidět něco jiného a mnohem lepšího.

hoodně začínám přemýšlet o maxxx hd, motorola válí!

Dřív mě motorola zajímala, jako jediná měla v portfóliu telefony s plnou klávesnicí a nebyla to žádná ořezávátka. Tohle je něco, co ukázali i ostatní výrobci, nic čím by se odlišila (možná slušná baterie) a přesvědčila mě abych si ji koupil (kdyby se tu nedej bože prodávala)

Také děkuji Dotekománii za krátký report. Je neuvěřitelné, že blogy musí zaskakovat redakci v jejich práci.

Zatímco o nových Lumiích snad 10 článků, o nových telefonech Motoroly ani prd. Autorovi velké díky za tuto zprávu..

Parádní kousky, rozhodně lepší smartphony a show než to, co předvedla Nokia s Microsoftem (vidět na pódiu Ballmera opravdu stojí za to…). Ale s podporou Motoroly v ČR si můžeme nechat zajít chutě.

Zajímavé modely Droid Razer HD, Mx, Razrm. Jsem zvědav na specifikace Razrm za těch $99 zajímavá cena…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat