Motorola RAZRi: edge-to-edge a Intel inside

Motorola RAZRi: edge-to-edge a Intel inside
2012-09-18T11:45:34+02:00
• 18. 9. 2012
4

Motorola Mobility dnes společně s Intelem představila nový smartphone nazvaný RAZRi. Jedná se o první „full screen“ telefon s 2GHz procesorem od Intelu. Co ještě jsme se o něm dozvěděli?

Celá prezntace začala tím, že jsme si v rychlosti shrnuli úspěchy Motoroly na poli mobilních technologií. Dále nám zástupci Motoroly a Intelu připomněli klíčová slova pro budoucnost Motoroly: rychlost, správa napájení a Android. To jsou tři oblasti, na které se americký výrobce zaměřuje.

Rychlost zajistí Intel se svým jednojádrovým procesorem Atom taktovaným na frekvenci 2 GHz. Slibuje, že telefon s tímto procesorem překonává výkon dvoujádrových a některých 4jádrových borců na trhu. Projevit se to má mimo jiné ve hrách, při focení, ale významně také při prohlížení webu. Díky technologii HyperThreading získáme velmi rychlé přechody mezi aplikacemi a zpracování JavaScriptu a HTML5.

Cílení na správu napájení, a s ní související výdrž zařízení, se u Motoroly projevuje již delší dobu. Můžeme to vidět na příkladu Razru Maxx. V telefonu RAZRi se setkáme s 2 000mAh baterií, která vydrží 20 h při běžném použití.

Zaměření na Android je pak logické vzhledem k vlastníku Motoroly – Googlu. Důležité z tohoto pohledu jsou pak aplikace, které uživatelé nejčastěji využívají – kamera a prohlížeč. Při focení se prý můžeme těšit na start aplikace do 1 s, pořízení až 10 snímků za sekundu a skvělou kvalitu, která je zajištěna spoluprací hardwaru a softwaru. Rychlost focení prý předčí většinu digitálních zrcadlovek. Dále se můžeme těšit na nové kruhové widgety, které zobrazí hodiny, počasí, stav baterie… a na NFC pro snadné sdílení kontaktů, odkazů a automatické párování sluchátek a adalších BT zařízení.

Pro zkušené uživatele je pak dobrá zpráva to, že Motorola chce RAZRi prodávat s odemčeným bootloaderem a nebude vám tak nic bránit v tom, abyste si do telefonu nahráli jinou ROM.

V úvodu ještě zmiňujeme „full screen“ displej. Motorola tuto vlastnost také nazývá edge-to-edge. Znamená to, že skutečně minimalizovala rámeček kolem displeje a vy tak získáte telefon, který má obraz přes celou přední stranu. Displej má uhlopříčku 4,3 palce a rozlišení 720p HD qHD (960×540 pixelů). Vyroben je pak technologií Super AMOLED.

Na závěr jsme se dozvěděli něco málo k dostupnosti. Ta se nás zatím netýká, ale na vybraných trzích bude zařízení k dispozici od začátku října.

Aktualizace:

Jeden ze čtenářů nás také upozornil na to, že se, mimo všechny zajímavé vlastnosti, jedná o druhý (po Galaxy Nexu) telefon bez tlačítek pod displejem.

Zdroj: Slashgear, Engadget

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Václav Pavlín

Neuvěřitelně komunikativní ajťák, který od mala smolí všelijaké texty. Začalo to vlastními stránkami, po kterých následoval blog. Relativně nedávno se objevila síť Google+, kde ho teď většinu času zastihnete, jak sdílí zajímavé příspěvky nebo píše o komunikaci. Aktuálně si k tomu přibral ještě korektury a psaní článků pro Dotekománii.

Komentáře

Bez tlačítek jsou i nové Sony Xperia.

Mobil je super, těším se na porovnání s telefony s tegrou :) Jen bych si dovolil poznamenat k té vaší aktualizaci, že Motorola měla již před uvedením Razru i asi 6 telefonů bez senzorových tlačítek..

Moc se mi líbí, Motorola poslední dobou nezahálí a je to jen dobře. Akorá by to u nás chtělo více modelů.

Je to krasavec, zvláště přiznaně šrouby na bocích přístroje se mi velmi líbí. Ale trochu mě zaráží, že ani telefon, který má propagovat novou platformu a navíc jej vyrobí dceřiná společnost Googlu, nemá aktuální verzi Androidu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat