5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Michal Král

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Michal Král
2012-09-17T10:51:40+02:00
• 17. 9. 2012

Každý máme nějaké oblíbené aplikace, které nás okouzlují svou krásou, funkčností, nebo jen ulehčením velmi neoblíbeného úkonu. V tomto seriálu vám každý týden popíše svých 5 nejdůležitějších aplikací pro libovolný mobilní OS nějaký člen naší redakce, či česká internetová hvězda. Další výběr připravil náš video redaktor Michal Král.

Dnes přijde na řadu jablečná platforma iOS, kde se podíváme skrz nepřeberné množství stovek tisíc aplikací na ty nejlepší. Ty, které byste zajisté měli stáhnout, nebo se o ně alespoň začít zajímat. Pokud máte iPhone či iPad, budou vám jistě ikonky aplikací minimálně povědomé, pokusím se zde zařadit časem i exkluzivnější hry a aplikace. Dnes to však bude především o klientech a aplikacích, které usnadňují, či zlevňují denní záležitosti.

WhatsApp

Aplikace WhatsApp je z těch, které vám ušetří spoustu peněz za zprávy. Díky její rozšířenosti nebudete mít problém s navázáním kontaktů s druhým telefonem. Hned poté, co váš kamarád bude mít tuto aplikaci také, si můžete psát zdarma nejen textové zprávy, ale můžete poslat i obsah typu obrázek, zvukový záznam, kontakt, umístění nebo video. Hodně oceňuji především multiplatformní zaměření a rychlou funkčnost.

Facebook, Google+ a Twitter klient

Jednoznačně mi tito klienti na nejrůznější sociální sítě ušetří spoustu času, ať už jde o upload fotek z dovolené, či o krátké textové statusy a poznatky přímo z dění různých akcí. Sociální sítě díky možnosti okamžité reakce získávají zcela nový rozměr. Ušetří mi to i čas u domácího počítače, kde se cestou k němu zbavím spamu, co tak rád žere čas, již na iPhonu, a pak se můžu věnovat škole či práci.

Instagram

Tuto službu s asociovanou aplikací netřeba představovat nijak zvlášť, jen je možná dobré si uvědomit, jak tato služba funguje poměrně netradičně v porovnání s konkurencí. Instagram ekosystém je totiž více než uzavřený na komunitu uživatelů smatrphonů s Androidem či iOS. Ze stolního PC tak nemáte moc šanci si nahraný obsah spravovat, což je jistě nevýhoda, ale žít se s tím dá. Služba má i spoustu odpůrců, které většinou i chápu, pokud se jim nelíbí přebytečný spam nekvalitních fotografií. Pro tohle ovšem existuje snadné řešené tak, jako ostatně všude – odebírejte jen kvalitní obsah od dobrých fotografů. Mě můžete posuzovat zde http://instajelly.com/misakralicek

Nike+ Running

Tato sportovní aplikace nabízí spoustu výhod, pokud rádi běháte, nebo se teprve chystáte. Já osobně příliš zažraný běžec nejsem, i přesto mě však dokázala svou intuitivností zvednout ze židle a již jsem s ní naběhal od první verze spousty kilometrů. Může za to celkově promyšlený motivační systém, který nejde popsat, to si musíte zkusit. :)

SmartSync – Facebook Sync

Nic složitějšího, než aplikace spojující informace a profilové obrázky z kontaktů na Facebooku do těch ve vašem adresáři kontaktů. Vše funguje skvěle a velice rychle. Pokud si tedy chcete ulehčit práci s přepisem jmen, adres a tak podobně, jistě to vyzkoušejte. Umí i upozorňovat na přicházející narozeniny kontaktů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Král

Kameraman, grafik a fotograf na volnoběžce. U nás se především stará o YouTube kanál, kde jste jej mohli vidět v pořadech jako NaDotek nebo Live.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat