webOS bude vyvíjet nově Gram

webOS bude vyvíjet nově Gram
2012-08-17T12:18:57+02:00
• 17. 8. 2012

Poměrně mladý webOS opět mění majitele. HP jej už nechce a vzniká nová společnost Gram, která se bude specializovat na vývoj právě tohoto operačního systému.

gram - logo


První zmínky o operačním systému webOS pochází z roku 2009, kdy Palm uvolnil první verze systému a zároveň první telefon na něm běžící. Jmenoval se Palm Pre. O rok později HP kupuje Palm a oznamuje, že má s webOSem velké plány. Vzniká HP Toutchpad.

Dnes už jsou asi velkolepé plány HP pryč a o webOS se bude nově starat jistá společnost Gram, která vzniká pod záštitou HP. Jakým směrem se ale bude vývoj tohoto systému ubírat, nám však oznámení o nové společnosti neřekne.

„Síla. Jemnost. Svižnost. V jádře všech velkých i malých věcí. Jsme GRAM. Nová společnost. Nová značka.“ hlásá leták. „GRAM je nová společnost, která chce využít základní výhody webOSu, Enya a našeho Cloudu, a také sílu našich partnerů pro vytvoření technologie, která přinese svobodu webu,“ ukončuje zprávu celkem nicneříkající věta.

Samotný dopis od jistého Marka nám toho také moc neřekne. Pokud umíte anglicky, určitě si jej přečtěte, originální přepis najdete na tomto webu. Pro angličtiny neznalé mohu jen říci, že autor dopisu zaměstnance žádá, aby o záměrech společnosti nikde nic nevyprávěli, ale aby o společnosti mluvili se známými. Ještě není ten pravý čas, aby se lidstvo dozvědělo, na čem pracují, je to jen začátek něčeho, co může mít budoucnost a doufá, že si tento projekt samotní zaměstnanci zamilují stejně tak, jako mnozí jiní. A pokud by se někdo vyptával, tak ať řeknou „GRAM je nová společnost. Zatím nevystupujeme na veřejnosti.“

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat