Play Store: na dárkové poukazy budeme čekat dlouho

Play Store: na dárkové poukazy budeme čekat dlouho
2012-08-21T19:56:15+02:00
• 21. 8. 2012
3

Před nějakou dobou jsme vás informovali o tom, že se na internetu objevila nejnovější verze aplikace Google Play Store, která obsahovala novou službu. Ta se dá jednoduše popsat jako systém pro dárkové poukazy. To znamená, že stačí koupit kartičku nesoucí kód za určitý obnos a následně ji někomu věnovat. Ten by ji využil pro nabití peněz v hodnotě poukazu na svůj účet na Play Storu a následně by mohl nakoupit jakýkoliv obsah.

Google Play - Gift Cards-195125

Jednoduchá služba, která výrazně rozšiřuje samotné využívání všech služeb, které Google nabízí skrze svůj obchod. Ačkoliv tato služba není spuštěna a Google zatím neuvedl ani jednu reklamu, tak se na internetu dají najít rozsáhlé informace dokonce i o jejím fungování. Zdrojem není pochybný web, který nechce odhalit zdroj informací. Vše najdete pohromadě přímo na stránkách Googlu. Stačí do vyhledávače zadat správnou frázi.

google play gift card - Hledat Googlem-194421

K dispozici budou dárkové poukazy v hodnotách 10, 15, 25 a 50 dolarů a na svůj účet si můžete nahrát celkově až 2 000 dolarů. Prozatím jsou dostupné u třech prodejců, a to pouze v USA. Nyní je vám již jasné, že si je nebudeme moci jen tak zakoupit u nás. Dokonce nejsou dostupné ani v Kanadě nebo ve Velké Británii. Google zřejmě pouze otestuje samotný zájem a následně bude službu rozšiřovat do celého světa.

gplay1

Ani tak se v naší malé zemi, kde zatím můžeme nakupovat pouze aplikace, nemusíme vůbec dočkat. Doposud není jasné, kdy si budeme moci zakoupit hudbu, filmy nebo knihy. Když se zeptáme českého zastoupení na toto rozšíření českého Play Storu, tak vždy dostaneme stejnou odpověď, která nám říká, že na rozšíření usilovně pracují. Pokud by byly tyto dárkové poukazy i u nás, využili byste je?

Zdroj: google.com, play.google.com, thedroidguy.com


Aktualizováno

Nyní se objevila oficiální informace na Google Plus, kde se dozvídáme, že tato novinka bude dostupná během několika týdnů. Bohužel, pro nás se nic nemění. Více se dozvíte v oficiálním příspěvku stránky Google Play: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Já si myslím, že by to bylo výhodný pro rodiče, aby dětem takhle sem tam mohli dát peníze na jejich google účet a dětičky by si pak mohly kupovat placený aplikace (teda hlavně hry bych řekl).

vojtííík

21. 8. 2012, 21:23

Možná jako dárek někomu ale já za sebe rozhodně ne.
K rozšíření Play Storu, osobně doufám, že k tomu dojde v Listopadu (neříkám že dojde i na nás ale na větší země jako je Německo, Polsko možná UK ale tam si nejsem si zda to tam již není v provozu). Jediné čemu moc nerozumím proč v jako jediné zemi Evropy (Francie) to již jde.

Určitě bych využil. Už z principu nerad zadávám kartu, někam kde se údaje ukládají, jelikož se někdo dostane k mému účtu a i přes můj limit 2000 Kč denně mi ty 2000 Kč může sebrat a není to pro mě málo peněz. Tohle je bezpečnější a funguje to jako premium sms, které při takových platbách upřednostňuji.

P.S. nemluvím teď o kině či zboží, kde se přistupuje přes platební brány.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat