LG Optimus Vu II s infraportem (IRDA) ?

LG Optimus Vu II s infraportem (IRDA) ?
2012-08-28T13:49:17+02:00
• 28. 8. 2012
3

Infraport, pomocí kterého se prováděly přenosy dat mezi dvěma mobily na vzdálenost sotva několika metrů, si budou pamatovat majitelé starších mobilů. Vše pracuje na principu modulovaného infračerveného světla a obě zařízení mají jak přijímač, tak i vysílač, pokud tedy mluvíme o mobilech. Následně byla tato technologie nahrazena Bluetooth, kde již nebyla potřeba přesně na sebe směřovat zařízení. Výhod je nespočet, ale jak se zdá, tak společnost LG chystá návrat této technologie.

7869146118_7af65baab1

Dnes již není výjimečné, když vám výrobce smartphonů prezentuje schopnost mobilu se napojit na domácí systém. Dnes v tomto odvětví spíše dominuje Samsung, s jehož mobilem můžete ovládat pračku, troubu a jiné spotřebiče. Jak se zdá, tak LG chce taky něco říci pomocí své novinky LG Optimus Vu II.

Samozřejmě u tohoto smartphonu můžeme očekávat jako vždy vylepšené specifikace. Zajisté bude mít lepší displej, rychlejší grafiku, moderní procesor a možná i baterii s větší kapacitou. Bohužel zatím nejsou známy detailně, ale jedna novinka již byla odtajněna. Tento napůl smartphone a napůl tablet bude mít infraport. Ano, stará technologie se zřejmě vrací.

lg-qremote-08-27-12-02

Kromě možnosti napojení na domácí Wi-Fi síť a ovládnutí domácnosti, získáte možnost ovládat set-top-boxy, TV, DVD a jiné spotřebiče pomocí infraportu. Mobil bude vybaven speciální aplikací, díky které se z tohoto velkého smartphonu stane univerzální dálkové ovládání. Zajímavá strategie a rozhodně se bude tato novinka lišit. Co říkáte na tento návrat prastaré technologie, která se již nevyskytuje v mobilech?

Zdroj: engadget.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

qwertzuiop9

30. 8. 2012, 23:29

Uvidíme jaká bude cena. V Koreji se dvoujádro po uvedení prodávalo za cca 900$, a americký Verizon má (snad) dvoujádro s LTE za 550$.

co se proslychalo, tak kdyz frcel BT 2.0 a IrDA sel do kytek, tak udajne byla minimalne na papire a mozna i v testech nejaka nova verze s prenosem 10-20Mbit…tak treba to bude nejake turbo IrDA :o)

konecne to taky nekoho napadlo ze infraport byl dokonaly pro ovladani veci doma!!! teda pokud mel silny vysilac a nemuseo se ovladat na pul metra.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat