Samsung představil model Omnia M i s cenou

Samsung představil model Omnia M i s cenou
2012-07-13T15:22:39+02:00
• 13. 7. 2012
2

Samsung oficiálně uvedl nový model se systémem Windows Phone. Omnia M má cílit na méně náročné uživatele. Odpovídají tomu ostatně i parametry přístroje. Byť Samsung propaguje tento telefon jako poměrně cenově dostupný, jeho cena vzhledem k výbavě příliš nepotěší.

untitleduntitled2

Pojďme se ale pro začátek podívat na telefon z pohledu čísel a výbavy. Omnia M disponuje displejem o uhlopříčce 4 palce, který je vyroben technologií Super AMOLED. Samsung zároveň u displeje uvádí vlastnost redukce lesku, která by měla pomoci s čitelností na přímém slunci.

  • Displej: 4 palce, rozlišení 480×800 px, Super AMOLED
  • Procesor: 1 GHz, 1 jádro
  • RAM: 384 MB
  • ROM: 4 GB
  • Fotoaparát: 5 MPx, LED přisvícení
  • Přední kamera: VGA
  • Baterie: 1500 mAh
  • Hmotnost: 119 g
  • Rozměry: 121,6 x 64,1 x 10,5 mm

Důležité je říci, že telefon je vybaven operačním systémem Windows Phone 7.5, nikoli 8. Znamená to tedy zároveň, že telefon aktualizaci na plnou “osmičku” nedostane a bude se muset spokojit s verzí 7.8.

Omnia M_02

Pokud se podíváme na parametry tohoto přístroje, některé vlastnosti telefon zdědil od současného Windows Phone modelu Samsungu – Omnia W, ale v některých oblastech jsme se naopak dočkali velice slabé výbavy. Pochválit se určitě dá například displej, ale naopak vnitřní paměť o velikosti 4 GB opravdu není příliš dobrá zpráva.

Poslední vlastností telefonu, kterou se budeme zabývat, je cena. Samsung oznámil cenovku s číslem 6999 Kč. Rovnou můžeme říci, že to telefon opravdu nebude mít lehké. Tato cena není vzhledem k parametrům příliš příznivá. Podobný problém má/měl i největší konkurent tohoto telefonu, kterým je Lumia 610. Na trh by se novinka měla dostat v druhé polovině července.


Jaká je?

Nedávno jsem měl možnost mít novou Omnii v podobě prototypu krátce v rukou. Na první pohled je celkem sympatickým telefonem s kvalitním zpracováním a pěkným displejem. Je tu ale parametr, který mě zarazil. V nastavení jsem zabrousil do informací o vnitřní paměti a hodnota přesahující 3 GB opravdu nepředpovídá telefonu příliš dobrou budoucnost. Jednalo se o telefon, který neobsahoval velké množství aplikací, ale spíše skoro čistý systém. Telefon je tak určen pouze pro méně náročné uživatele, s čímž ovšem nekoresponduje jeho cena. Za necelých 7 tisíc korun se dá na trhu najít telefon s lepší výbavou a modelu Omnia M určitě moc neprospěje ani přítomnost “starého” systému WP7.

Moje ruce a Omnia M Foto: Smartmania.cz

Zdroj: TZ

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Najednou by se ty sd karty hodily :D

WP zabíjí sami výrobci, 4GB paměti, to už je fakt na hlavu padlé…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat