Nielsen: WM má v USA stále vyšší podíl než WP

Nielsen: WM má v USA stále vyšší podíl než WP
2012-07-15T12:10:57+02:00
• 15. 7. 2012
2

Společnost Nielsen vydala na svém blogu zprávu, ve které jsou uveřejněna nejen čísla prodejů telefonů podle jednotlivých operačních systémů na americkém trhu. Některá čísla překvapí, jiná zase potvrzují aktuální trendy.

Ve druhém kvartálu roku 2012 (tedy v období od března do června) společnost Nielsen shromažďovala statistiky a tady je jejich vyhodnocení. V dnešní době jsou hitem smartphony a USA není výjimkou – 2 ze 3 uživatelů, kteří si koupili nový mobil, zvolili právě smartphone. Nejprodávanější přístroje měly operační systém Android a iOS, což potvrzuje i následující graf.

US Smartphone OS v červnu 2012 2012

Android během druhého kvartálu upevnil své vedení – celkově ovládá 51,8 % trhu, a to znamená, že každý druhý smartphone v USA má právě operační systém Android. Dobře si vedl také iOS, který běží ve více než třetině chytrých telefonů. Konkrétně jde o 34,3 % strojů. Třetí nejpoužívanější operační systém byl v telefonech od společnosti BlackBerry, ovšem jeho podíl je pouhých 8,1 %.

Z grafu níže lze také vyčíst úspěch OS Windows Phone a společnosti Nokia. Hned na začátek je možné vidět, že telefony s operačním systémem Windows Mobile si stále drží podstatně vyšší podíl na trhu než telefony s novějším Windows Phone. Pokud zabrousíme do říše čísel, tak 3 % provozovaných smartphonů mělo Windows Mobile a Windows Phone obsahovala „pouhá“ 1,3 % zařízení. Zároveň lze vyčíst, že nejprodávanější zařízení s Windows Phone měly na svědomí dva výrobci – HTC a Samsung (oba shodně po 0,5 %), třetí skončila Nokia s 0,3 %. Tohle nevypadá pro Nokii moc dobře…

Podíl prodejů telefonů podle OS v Q2 2012

Zdroj: blog.nielsen.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

locomachine

15. 7. 2012, 23:09

Nejspíš jo, do skladů operátorů a naivních obchídníků.

Na E15 psali, že nokia letos prodala 330 000 Lumií v USA. Hm…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat